17 Δεκέμβριος 2014, 14:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Δεκέμβριος 2014, 16:29

Μήνυμα Σαμαρά μετά από τηλεφώνημα σε Δήμα

  • Μήνυμα Σαμαρά μετά από τηλεφώνημα σε Δήμα
    Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου.

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η πρώτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο Δημοκρατίας, στις 7:00 μ.μ., ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με ένα «μήνυμα» και με ένα τηλεφώνημα στο Σταύρο Δήμα επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα ότι θα βρεθούν οι 180 και ο τόπος δεν θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, με «ναι» στον Πρόεδρο αποφεύγεται μια περιπέτεια μοιραία για την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι ψήφος για τον Πρόεδρο δεν ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Πριν από το μήνυμα Σαμαρά είχε υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σταύρο Δήμα, και σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου έγινε επισκόπηση της κατάστασης ενόψει της σημερινής πρώτης ψηφοφορίας.

Σαμαράς και Δήμας συμφωνούν ότι μεταξύ των ψηφοφοριών θα υπάρξει προοδευτική βελτίωση και εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι στην τρίτη ψηφοφορία θα συγκεντρωθεί ο αριθμός των 180 βουλευτών. Και οι δύο έχουν ενδείξεις ότι υπάρχουν βουλευτές που θα ψηφίσουν «ναι» στην τρίτη ψηφοφορία, ό,τι και αν έχουν πράξει στις δύο προηγούμενες.

Πάντως σήμερα, αν και δεν θα βγει Πρόεδρος, θα υπάρξει μια πρώτη αίσθηση για το πόσο κοντά είναι η συγκυβέρνηση στο στόχο των 180 ή πόσο μακριά η αντιπολίτευση από τους 121.