17 Δεκέμβριος 2014, 13:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Δεκέμβριος 2014, 13:45

Ε9: Λήγει η προθεσμία για διορθώσεις - Ρεκόρ δηλώσεων

  • Ε9: Λήγει η προθεσμία για διορθώσεις - Ρεκόρ δηλώσεων

Ξεπέρασαν το φράγμα των 2 εκατομμυρίων οι διορθωτικές δηλώσεις στο Ε9. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, κάθε μέρα που περνάει, εξακολουθούν να υποβάλλονται περισσότερες από 170 με 180 χιλιάδες δηλώσεις, γεγονός που σημαίνει ότι με τον ρυθμό αυτό, μέχρι και την Παρασκευή που εκπνέει η προθεσμία θα έχει «σπάσει» και το φράγμα των 2,5 εκατομμυρίων.

Η καταληκτική ημερομηνία της 19ης Δεκεμβρίου είναι κατοχυρωμένη με νόμο οπότε για να υπάρξει η οποιαδήποτε παράταση, θα πρέπει να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή.

Προς το παρόν από το υπουργείο Οικονομικών δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για παράταση της ημερομηνίας.

Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή για τις τροποποιητικές δηλώσεις θα πρέπει να κλείσει στις 23:59 την Παρασκευή.

Να σημειωθεί ότι από τα 2 εκατομμύρια διορθωτικές δηλώσεις έχουν προκύψει και περίπου 60.000 περιπτώσεις φορολογουμένων οι οποίοι θα χρειαστεί να πάνε στις εφορίες για να δικαιολογήσουν με ποιο τρόπο εξασφάλισαν μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά τουλάχιστον 300 ευρώ σε σχέση με το ποσό που είχε καταλογιστεί αρχικά την 1η Αυγούστου.

Για αυτούς τους 60.000 φορολογούμενους, η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ θα ολοκληρωθεί - και θα γίνει αντίστοιχη προσαρμογή των δόσεων μέχρι και τον Φεβρουάριο - μετά τον έλεγχο στην εφορία.