17 Δεκέμβριος 2014, 12:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Δεκέμβριος 2014, 12:10

Το θαύμα των Χριστουγέννων «ζωντανεύει» από τους Μικρασιάτες του Γηροκομείου Πάτρας

  • Το θαύμα των Χριστουγέννων «ζωντανεύει» από τους Μικρασιάτες του Γηροκομείου Πάτρας

Ένα χωριό βγαλμένο από χριστουγεννιάτικο παραμύθι, φτιαγμένο από τους κατοίκους του Μικρασιατικού Συλλόγου Γηροκομείου Πάτρας, θα έχουν την τύχη να απολαύσουν οι επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής.

Μετά την απόλυτη επιτυχία που είχε το περσινό τους δημιούργημα, το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στήθηκε για δεύτερη χρονιά. «Είναι ένα χωριό που θα βάλει τους επισκέπτες του στο πνεύμα των εορτών», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές.

Με πολύ μεράκι και έμπνευση τα μέλη του Εκπολιτιστικού Μικρασιατικού Συλλόγου του Γηροκομείου «Παναγιά η Γηροκομήτισσα» δημιούργησαν από το μηδέν ένα χωριό βγαλμένο μέσα από χριστουγεννιάτικο παραμύθι, με σπιτάκια, φάρμες, φάτνες, καλικάντζαρους, Αϊ-Βασίληδες και πολλά χειροποίητα στολίδια.

Στο πλαίσιο του Χριστουγεννιάτικου Χωριού θα λάβει χώρα και ένα μικρό παζάρι από αντικείμενα κατασκευασμένα από τα μέλη του συλλόγου στις 19, 20 και 21 Δεκεμβρίου. Τα έσοδα από το παζάρι ο Σύλλογος θα τα διαθέσει και φέτος σε έναν ιερό σκοπό, δίνοντας χρήματα σε κάποιο ίδρυμα, ενώ θα βάλει και ορισμένα στην άκρη προκειμένου να κάνει πράξη ένα δικό του όραμα: Την αξιοποίηση ενός ακινήτου της περιοχής που θα γίνει το Σπίτι του Πρόσφυγα, ο χώρος δηλαδή όπου θα τοποθετηθούν αντικείμενα που θα θυμίζουν τον τόπο καταγωγής των κατοίκων της περιοχής που είναι από τη Μικρά Ασία (Σεβντίκιοϊ, Βουρλά, Μενεμένη, Κυδωνιές).