17 Δεκέμβριος 2014, 10:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Δεκέμβριος 2014, 11:15

Υποχωρεί η στάθμη του νερού στον Έβρο

  • Υποχωρεί η στάθμη του νερού στον Έβρο
    Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε επιφυλακή εξακολουθεί να βρίσκεται ολόκληρος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητα Έβρου εμπρός στο ενδεχόμενο μιάς νέας εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων κατά μήκος του ποταμού Έβρου.

Ωστόσο, σήμερα το πρωί, μετά από δώδεκα μέρες συναγερμού, στο Πύθιο η στάθμη των νερών του ποταμού έπεσε στο 5,50 μ. με όριο συναγερμού τα 5,70. Στο νότιο τμήμα του ποταμού η στάθμη παραμένει σταθερά στα 7 μέτρα αλλά με τάσεις μείωσης όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Γεωπόνοι καταγράφουν τις ζημιές

Την ίδια ώρα συνεχίζεται από τον ΕΛΓΑ η καταγραφή των ζημιών. Σύμφωνα με τις αρχές, στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν και γεωπόνοι που διέθεσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ώστε να ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών το συντομότερο δυνατό και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποζημίωσης των αγροτών.

Να σημειωθεί ότι περισσότερα από 110.00 στρέμματα με καλλιέργειες έχουν καταστραφεί από την αύξηση της στάθμης του νερού στον Έβρο.

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης χρηματοδοτείται με το ποσό των 500.000 ευρώ για την κάλυψη αναγκών και ζημιών που προκλήθηκαν από τα καιρικά φαινόμενα.