17 Δεκέμβριος 2014, 09:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Δεκέμβριος 2014, 09:51

Συνεχίζεται ο χορός παραιτήσεων κυβερνητικών στελεχών

  • Συνεχίζεται ο χορός παραιτήσεων κυβερνητικών στελεχών

Τελευταία ημέρα σήμερα για την υποβολή παραιτήσεων κυβερνητικών στελεχών, καθώς λήγει η προθεσμία. Το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών σε περίπτωση που δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει προκαλέσει δώδεκα (μέχρι στιγμής) παραιτήσεις γενικών γραμματέων και προέδρων οργανισμών.

Ποιοι είναι:

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας (ΕΣΥΠ) Άγγελος Τόλκας. Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα στη Θεσσαλονίκη, και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ Κώστας Σπηλιόπουλος που θα είναι υποψήφιος στην Αχαΐα.

Οι πρόεδροι του ΟΚΑΝΑ Μιχάλης Κατρίνης και του ΕΚΑΒ Δημήτρης Παπαγιαννίδης. Ο Μ. Κατρίνης αναμένεται να πολιτευτεί στο νομό Ηλείας, όπου και στο παρελθόν είχε εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ, και ο Δ. Παπαγιαννίδης στο νομό Λέσβου.

Στις παραιτήσεις αυτές προστίθενται η παραίτηση του γενικού γραμματέα Εμπορίου Στέφανου Κομνηνού και του διοικητή του ΟΓΑ Ξενοφώντα Βεργίνη. Από τη θέση του γενικού γραμματέα στο υπουργείο Δικαιοσύνης παραιτήθηκε και ο Άγγελος Τσιγκρής.

Την παραίτησή της υπέβαλε και η γενική γραμματέας Αθλητισμού Κυριακή Γιαννακίδου, ενώ ακολούθησαν ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας Παναγιώτης Κοκκόρης, η γενική γραμματέας Πρόνοιας Έφη Μπέκου και ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Κωνσταντίνος Παπαθανασίου.