17 Δεκέμβριος 2014, 10:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Δεκέμβριος 2014, 10:27

«Την έμορφον όλ’ αγαπούν...» – Μυστικά ομορφιάς από τον Πόντο στο νέο ημερολόγιο Αργοναυτών Κιλκίς

  • «Την έμορφον όλ’ αγαπούν...» – Μυστικά ομορφιάς από τον Πόντο στο νέο ημερολόγιο Αργοναυτών Κιλκίς

Κάθε χρόνο και ένα αφιέρωμα, κάθε χρόνο και κάτι διαφορετικό ετοιμάζει η Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες», όσον αφορά το ημερολόγιο τοίχου που εκδίδει.

Το φετινό ημερολόγιο για το 2015 είναι αφιερωμένο στην ποντιακή λαογραφία και ειδικότερα στα κεφάλαια της υγείας και της ομορφιάς «από έναν κόσμο γεμάτο αξίες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ΔΣ του συλλόγου.

Αντιπροσωπευτικός και ο τίτλος του: «Την έμορφον όλ’ αγαπούν...». Στις 16 καλαίσθητες και ελκυστικές σελίδες του, μαζί με το καλοσχεδιασμένο εξώφυλλο του, ο κάτοχος του ημερολογίου έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί πάνω σε «μυστικά» υγείας και ομορφιάς, θέματα λαϊκής ιατρικής, μύθους, δοξασίες, ακόμη και δεισιδαιμονίες σχετιζόμενες με αυτά τα δύο κεφάλαια –πάντοτε βγαλμένες από τις μακραίωνες παραδόσεις του ποντιακού ελληνισμού–, πλαισιωμένα από πλήθος σπάνιων φωτογραφικών και καλλιτεχνικών απεικονίσεων.

Καθένα από αυτά τα θέματα καταλαμβάνει και μια από τις δώδεκα σελίδες με τους μήνες που φυσικά αναγράφονται και στην ποντιακή διάλεκτο, ενώ οι υπόλοιπες καλύπτονται από κείμενα και θαυμάσιο φωτογραφικό υλικό με την ιστορία και τις δραστηριότητες του συλλόγου.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα της καλλιτεχνικής επιμέλειας, καθιστούν την έκδοση όχι μόνον ελκυστική αλλά και συλλεκτική, σε έναν επιτυχή συνδυασμό της «ακαδημαϊκής» μόρφωσης με την πρακτική ενημέρωση.

  • Περισσότερες πληροφορίες στην Ένωση Ποντίων Κιλκίς «Αργοναύτες», 23410 22125 & 6909 644322.