16 Δεκέμβριος 2014, 21:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Δεκέμβριος 2014, 21:54

Ο Προβόπουλος είδε τον Τσίπρα και «άδειασε» τον Στουρνάρα

  • Ο Προβόπουλος είδε τον Τσίπρα και «άδειασε» τον Στουρνάρα

Μόνο τυχαίο δεν ήταν το ραντεβού που είχαν για μια ώρα στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο πρώην διοικητής της Tράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος.

Το βέβαιο είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας κάτι...φοβάται μετά τις τελευταίες δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα περί ρευστότητας στην αγορά. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίστηκε ανήσυχος ζήτησε από τον Γιώργο Προβόπουλο να τον ενημερώσει πως χειρίστηκε την κρίση ρευστότητας στο παρελθόν.

Ο Προβόπουλος σε συνομιλία, που είχε με δημοσιογράφους, ρωτήθηκε αν ο ίδιος θα έκανε τέτοιου είδους παρέμβαση (σ.σ. αναφορά στη δήλωση Στουρνάρα). «Δεν θα πω τι θα έκανα εγώ, γιατί αυτό είναι θεωρητικό. Δείτε τι έκανα στο παρελθόν» επισήμανε αδειάζοντας επί της ουσίας τον Στουρνάρα.

Σύμφωνα με τον τέως διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, στη συνάντηση συζητήθηκε το πώς το κορυφαίο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της χώρας χειρίστηκε τα θέματα, σε κρίσιμες στιγμές στο παρελθόν, τονίζοντας πως δεν υπήρχαν παρατράγουδα και επισημαίνοντας πως η Τράπεζα της Ελλάδος έχει έναν κομβικό ρόλο στη νομισματική και χρηματοπιστωτική πολιτική αλλά και στην παροχή ρευστότητας.