17 Δεκέμβριος 2014, 07:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Δεκέμβριος 2014, 07:28

Άστατος και βροχερός ο καιρός και σήμερα

  • Άστατος και βροχερός ο καιρός και σήμερα

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που κατά διαστήματα στα δυτικά και από τις μεσημβρινές ώρες στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρές, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά και στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι σημερινές μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα νότια.

Αναλυτικά:

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση του καιρού τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16°C.

Νεφώσεις με βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση του καιρού από τη νύχτα προβλέπεται για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Από 7 έως 10°C θα κυμανθεί η θερμοκρασία.

Στη δυτική Μακεδονία θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων και σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 4 και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11°C. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές κατά διαστήματα με σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16°C. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στις νοτιότερες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα και από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 4 και στα ανατολικά και νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Από 7 έως 16°C θα κυμανθεί η θερμοκρασία. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 12 έως 18°C. Στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα φτάσει μέχρι 20°C.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές περιμένουμε στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18°C. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.