16 Δεκέμβριος 2014, 13:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Δεκέμβριος 2014, 15:50

Οι παίκτες του Απόλλωνα 1926 φωτογραφήθηκαν με ποντιακές φορεσιές!

  • Οι παίκτες του Απόλλωνα 1926 φωτογραφήθηκαν με ποντιακές φορεσιές!
    Φωτογραφία: Γραφείο Τύπου ΠΑΕ Απόλλων 1926
  • Οι παίκτες του Απόλλωνα 1926 φωτογραφήθηκαν με ποντιακές φορεσιές!
    Φωτογραφία: Γραφείο Τύπου ΠΑΕ Απόλλων 1926
  • Οι παίκτες του Απόλλωνα 1926 φωτογραφήθηκαν με ποντιακές φορεσιές!
    Θεοχάρης Λουϊζίδης, Χαράλαμπος Λουϊζίδης και Χαράλαμπος Μαυροκεφαλίδης (φωτ.: Γραφείο Τύπου ΠΑΕ Απόλλων 1926)

Του χρόνου συμπληρώνει 90 χρόνια ζωής αλλά και τα φετινά του γενέθλια δεν πρόκειται να ξεχαστούν εύκολα. Ο λόγος για την ΠΑΕ Απόλλωνα 1926 που σήμερα θα σβήσει 89 κεριά στη γενέθλια τούρτα της, και γι’ αυτόν το λόγο σκέφτηκε να το γιορτάσει με έναν ξεχωριστό τρόπο.

Έτσι, στην καθιερωμένη οικογενειακή φωτογραφία μέσα στο γήπεδο αντί για την επίσημη εμφάνιση της ομάδας, η φωτογράφιση έγινε με… ποντιακές φορεσιές, τιμώντας τις καταβολές και τις ρίζες της ομάδας. «Ήταν μια σκέψη πολλών ετών που δεν την υλοποιούσαμε γιατί συνήθως κάτι άλλο είχε προτεραιότητα. Αυτή τη φορά, όμως, είπαμε να το κάνουμε», λέει στο pontos-news ο Κώστας Ζώης, μέλος της ΠΑΕ και ένας από τους εμπνευστές της φωτογράφισης.

Μέσα σε λίγες ημέρες η ιδέα του Κώστα Ζώη, του Μιχάλη Φωτιάδη, απολλωνιστών και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου πήρε το πράσινο φως από την ΠΑΕ. Επόμενο βήμα: η εύρεση των φορεσιών. «Τις δανειστήκαμε από την Ένωση Ποντίων Πολίχνης και από τον Σύλλογο Ποντίων Ελευθερίου-Κορδελιού. Αν και είμαι πρόεδρος στην Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς, δεν ζήτησα τις δικές μας. Θέλαμε να συμμετέχουν με κάποιον τρόπο όλοι οι σύλλογοι», δηλώνει ο Κώστας Ζώης.

Πώς ανταποκρίθηκαν οι παίκτες; τον ρωτάμε. «Έχουμε 7-8 παίκτες ποντιακής καταγωγής αλλά όλοι το διασκέδασαν. Ένας, μάλιστα, ήρθε και μου είπε: “Κώστα, αν μας αφήσεις να παίξουμε με τις φορεσιές στον επόμενο αγώνα θα κερδίσουμε 5-0, θα το δεις!”».

Χαρακτηριστικές του κλίματος που επικράτησε πριν και μετά το «κλικ» του φωτογράφου είναι η… σέλφι των παικτών αλλά και η πόζα (αριστερά) του διεθνούς από την Αϊτή Φρανς Μπερτέν που φωτογραφίζεται ντυμένος Πόντιος μαζί με τον Κώστα Ζώη!

Βέβαια, ενόψει του αγώνα της Τετάρτης με την Αναγέννηση Καρδίτσας, μετά τη φωτογράφιση δεν υπήρξε παραδοσιακό ποντιακό γλέντι αφού οι υποχρεώσεις της ομάδας προηγούνται.

Η ομαδική φωτογραφία με τις ποντιακές φορεσιές θα είναι το εξώφυλλο στο ημερολόγιο που θα κυκλοφορήσει η ΠΑΕ για το 2015.