16 Δεκέμβριος 2014, 12:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Δεκέμβριος 2014, 13:03

Ιστορικές Πόλεις του Πόντου στο νέο ημερολόγιο από τις εκδόσεις Ινφογνώμων

  • Ιστορικές Πόλεις του Πόντου στο νέο ημερολόγιο από τις εκδόσεις Ινφογνώμων

Οι Εκδόσεις Ινφογνώμων συνεχίζουν για ενδέκατη χρονιά την έκδοση ημερολογίου με φωτογραφικά θέματα από την καθ’ ημάς Ανατολή, την Ανατολική Θράκη, την Κωνσταντινούπολη, τον Πόντο και την Καππαδοκία.

Κάθε αντίστοιχη έκδοση, που αποτελεί για πολλούς από μας ένα χάδι αγάπης και αρωθυμίας για τους αλησμόνητους αυτούς τόπους, είναι ταυτοχρόνως και ένα ανάχωμα στη λησμονιά. Γιατί είναι απαράδεκτο και συνάμα τραγικό να λησμονηθεί από 3-4 γενιές ένας τόπος, ένας πολιτισμός και μια ιστορία που οικοδομήθηκαν από πολλές δεκάδες γενιές των προγόνων μας.

Φέτος, το Ημερολόγιο Τοίχου του 2015 είναι αφιερωμένο στις Ιστορικές Πόλεις του Πόντου.

Επειδή οι ιστορικές πόλεις του Πόντου είναι πολλές δεκάδες, επιλέξαμε τις δώδεκα πιο αντιπροσωπευτικές, με μια κατά το δυνατόν αντιπροσωπευτική φωτογραφία καθώς και ένα μικρό φωτογραφικό «έμβλημα», που τις χαρακτηρίζει ιστορικά.

Οι φίλοι των εκδόσεών μας και της μηνιαίας εφημερίδας Ποντιακή Γνώμη θα έχουν «παρέα» όλο το χρόνο τη Σινώπη, την Αμάσεια, την Αμισό, τα Κοτύωρα, την Κασταμονή, την Κερασούντα, τη Νικόπολη, τα Πλάτανα, την Τραπεζούντα, την Αργυρούπολη, τα Σούρμενα και το Ρίζαιον.

Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να μην αποχωριστούν ποτέ τις ιστορικές αυτές πόλεις, αφού μπορούν να τις κορνιζάρουν και να αποτελούν γι’ αυτούς ένα αιώνιο παράθυρο στο παρελθόν και το μέλλον.

Γιατί ο Πόντος δεν έχει μόνο πλούσιο ιστορικό παρελθόν.

Ο Πόντος και οι πόλεις του έχουν ένα δυναμικό παρόν αλλά κι ένα ελπιδοφόρο μέλλον!

Τέλος, αποχαιρετώντας το 2014 και υποδεχόμενοι μια νέα χρονιά, το 2015, ευχόμαστε καλύτερες μέρες σε όλον τον κόσμο…

...Υείαν, Ευλοΐαν και Καλοχρονίαν

Σάββας Καλεντερίδης, Εκδότης