16 Δεκέμβριος 2014, 12:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Δεκέμβριος 2014, 12:34

Πακιστάν: 104 νεκροί, οι 84 μαθητές από επίθεση Ταλιμπάν σε σχολείο

  • Πακιστάν: 104 νεκροί, οι 84 μαθητές από επίθεση Ταλιμπάν σε σχολείο

Τουλάχιστον 104 νεκροί, από αυτούς οι 84 μαθητές, σκοτώθηκαν από την επίθεση Ταλιμπάν-καμικάζι αυτοκτονίας στην Πεσαβάρ σε σχολείο του στρατού στην πόλη. Έξι ένοπλοι εισέβαλαν το πρωί στο σχολείο και κράτησαν ομήρους περίπου 500 μαθητές και δασκάλους.

Λίγη ώρα μετά την εισβολή ξεκίνησε επιχείρηση στου στρατού η οποία είναι ακόμα σε εξέλιξη. Πολλοί μαθητές απομακρύνθηκαν σε ασφαλή τοποθεσία, ανεξακρίβωτος αριθμός μαθητών όμως παραμένει ακόμα στο κτήριο και είναι όμηροι των Ταλιμπάν. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει εκκενωθεί το μεγαλύτερο μέρος του κτηρίου, εκτός από το γραφείο του γενικού διευθυντή και μια ακόμα περιοχή.

Η ευρύτερη περιοχή έχει αποκλειστεί, ενώ στο σημείο έσπευσαν δεκάδες ασθενοφόρα που μετέφεραν τραυματίες στο νοσοκομείο. Δύο ελικόπτερα πετούν πάνω από το κτιριακό συγκρότημα ενώ στρατιωτικά τανκς βρίσκονται στον δρόμο έξω από το σχολείο.

«Στο στρατιωτικό νοσοκομείο CMH υπάρχουν περίπου 60 πτώματα παιδιών και στο νοσοκομείο Lady Reading άλλα 24», δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης όπου βρίσκεται η Πεσαβάρ, μιλώντας στα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.