16 Δεκέμβριος 2014, 11:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Δεκέμβριος 2014, 11:21

Οι εκκλησιαστικές προσωπικότητες του Πόντου στο νέο ημερολόγιο της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας

  • Εύξεινος Λέσχη Βέροιας: «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική»

Ένα επετειακό ημερολόγιο για το 2015 ετοίμασε η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, καθώς τη νέα χρονιά που έρχεται η Λέσχη συμπληρώνει 60 χρόνια από την ίδρυσή της. Αποφασίζοντας να ξεκινήσει αυτή τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εξέδωσε ένα ακόμα συλλεκτικό ημερολόγιο. Για οκτώ χρόνια τα ημερολόγια της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας αποτελούν «κοσμήματα», όπως συχνά τα χαρακτηρίζουν όσοι τα έχουν αποκτήσει.

Η επιλογή της φετινής θεματολογίας έγινε με γνώμονα τον θετικότατο σχολιασμό της περσινής έκδοσης, που είχε να κάνει με τους μεγάλους Έλληνες του Πόντου. Έτσι το ημερολόγιο του 2015 συνεχίζει με ανάλογο περιεχόμενο, αυτή τη φορά όμως από το χώρο της εκκλησίας. Ο τίτλος του είναι «Προσωπικότητες της Εκκλησίας από τον Πόντο» και αναφέρεται στα πρόσωπα που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην παρουσία των χριστιανών στην περιοχή του Πόντου.

«Δεν θα μπορέσουμε να καλύψουμε το εύρος των ενάρετων πατριωτών μας μέσα από αυτή την έκδοση, αλλά σίγουρα μπορούμε να ξεκινήσουμε μια παρουσίαση ανθρώπων με ποντιακή καταγωγή που προσέφεραν ποικιλοτρόπως τις υπηρεσίες τους στην κοινωνία και ιδιαίτερα στον άνθρωπο», αναφέρει μεταξύ άλλων το ΔΣ του συλλόγου σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Το κόστος του νέου ημερολογίου ανέρχεται σε 2 ευρώ, με στόχο την οικονομική στήριξη του ταμείου της Λέσχης και με συγκεκριμένο σκοπό τη συντήρηση του κτηρίου στο Πανόραμα.