16 Δεκέμβριος 2014, 09:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Δεκέμβριος 2014, 09:19

Ως ήρωες τιμήθηκαν οι δύο όμηροι που σκοτώθηκαν στο Σίδνεϊ

  • Ως ήρωες τιμήθηκαν οι δύο όμηροι που σκοτώθηκαν στο Σίδνεϊ
    Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ και η σύζυγός του Μάρτζι αφήνουν λίγα λουλούδια στον τόπο της τραγωδίας. Φωτ.: ΑΠΕ - ΜΠΕ
  • Ως ήρωες τιμήθηκαν οι δύο όμηροι που σκοτώθηκαν στο Σίδνεϊ
    Λουλούδια και μηνύματα που άφησαν οι Αυστραλοί έξω από την καφετέρια Lindt Chocolate του Σίδνεϊ. Φωτ.: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ως ήρωες, έτοιμοι να θυσιάσουν τη ζωή τους για να σώσουν τις ζωές των άλλων τιμήθηκαν οι δύο όμηροι που σκοτώθηκαν χθες στο καφέ του Σύδνεϋ κατά τη διάρκεια θρησκευτικής τελετής στη μνήμη τους.

Ο Τόρι Τζόνσον, 34 ετών διευθυντής του Lindt Chocolat Cafe και η Κατρίνα Ντόσον, η 38χρονη δικηγόρος και μητέρα τριών παιδιών, σκοτώθηκαν την ώρα που η αστυνομία ξεκινούσε την επέμβαση.

Κατά τη διάρκεια της τελετής στον καθεδρικό ναό Σεντ Μέρι, κοντά στον τόπο του δράματος στο κέντρο του Σύδνεϋ ο αρχιεπίσκοπος Άντονι Φίσερ μίλησε για την «ραγισμένη καρδιά» της πόλης. «Πληροφορίες κυκλοφόρησαν το πρωί για τον ηρωισμό του άνδρα», είπε.

«Εκμεταλλευόμενος όπως φαίνεται μια ευκαιρία, ο Τόρι Τζόνσον άρπαξε το όπλο» του ενόπλου, αλλά αυτό εκπυρσοκρότησε και τον σκότωσε. Αυτό επέσπευσε την επέμβαση της αστυνομίας και τελικά την απελευθέρωση των περισσοτέρων ομήρων», είπε ο αρχιεπίσκοπος.

«Φαίνεται επίσης ότι η Κατρίνα Ντόσον προσπαθούσε να προστατεύσει την έγκυο φίλη της. Αυτοί οι ήρωες ήταν έτοιμοι να θυσιάσουν τη ζωή τους για να μπορέσουν οι υπόλοιποι να ζήσουν», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος.

Η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει αυτήν την πάλη ανάμεσα στον δράστη και τον Τόρι Τζόνσον, ανακοινώνοντας ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.