15 Δεκέμβριος 2014, 23:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Δεκέμβριος 2014, 23:18

Ο Πόντος στην κορυφή του ελληνικού αθλητισμού

 • Ο Πόντος στην κορυφή του ελληνικού αθλητισμού
  Το βραβείο του Ηλία Ηλιάδη παρέλαβε ο πατέρας και προπονητής του Νίκος Ηλιάδης
 • Ο Πόντος στην κορυφή του ελληνικού αθλητισμού
  Κορυφαία αθλήτρια της χώρας για 2η συνεχή χρονιά η κωπηλάτρια Κατερίνα Νικολαΐδου
 • Ο Πόντος στην κορυφή του ελληνικού αθλητισμού
  Ο Γιώργος Σαμαράς, ο μικρός Τζέι και ο Γιώργος Καραγκούνης
 • Ο Πόντος στην κορυφή του ελληνικού αθλητισμού
  Η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου

Διπλή χαρά για τον ποντιακό ελληνισμό η βράβευση της κωπηλάτριας Κατερίνας Νικολαϊδου και του τζουντόκα Ηλία Ηλιάδη ως κορυφαίοι αθλητές της χρονιάς από τον ΠΣΑΤ, που επέλεξε και ως κορυφαία ομάδα την Εθνική ποδοσφαίρου.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του τζούντο μπορεί να μην έχει γεννηθεί εδώ και να έγινε Έλληνας με τα χρόνια, τιμώντας το εθνόσημο που φοράει, ωστόσο ο προπονητής και πατέρας του Νίκος Ηλιάδης είναι Έλληνας Πόντιος ο οποίος έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει για τον  υιοθετημένο γιο του. Ο Ηλιάδης υπερίσχυσε των εξίσου άξιων υποψηφίων του Λευτέρη Κοσμίδη και Γιώργο Καραγκούνη, ο οποίος εκπροσώπησε την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.

Όσο για την κορυφαία κωπηλάτρια από την Πιερία που για δεύτερη συνεχή χρονιά παίρνει την διάκριση από τον ΠΣΑΤ, δικαίως εξαργυρώνει την επιτυχία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ. Οι συνυποψήφιες της ήταν η Πόντια Κατερίνα Στεφανίδη και η Βάσω Βουγιούκα.

Την παράσταση της εκδήλωσης που έγινε στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του ΣΕΦ έκλεψε ωστόσο ο μικρός φίλαθλος και θαυμαστής του Γιώργου Σαμαρά, Τζέι Μπίτι που ήρθε ειδικά για την αποψινή γιορτή του αθλητισμού από την Αγγλία. Ο Τζέι ήταν αγκαλιά με τον διεθνή ποδοσφαιριστή όταν ο τελευταίος παρέλαβε το βραβείο «Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους» ακριβώς λόγω της ιδιαίτερης σχέσης που έχουν αναπτύξει. 

Έπαθλα «ανερχόμενου ταλέντου» δόθηκαν στις ποντιακής καταγωγής αθλήτριες του σκάκι, Σταυρούλα Τσολακίδου (έπαθλο Coca Cola Τρία Έψιλον) και Αναστασία Αβραμίδου, οι οποίες συνδυάζουν εξαιρετικά τον πρωταθλητισμό με τις σπουδές.