15 Δεκέμβριος 2014, 21:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Δεκέμβριος 2014, 21:32

Πανεπιστημιακή δράση για την προώθηση της Ελλάδας στην Άνδρο

  • Πανεπιστημιακή δράση για την προώθηση της Ελλάδας στην Άνδρο
    Η καθηγήτρια Γλωσσολογίας Νικολέττα Τσιτσανούδη

Την προβολή της Ελλάδας του πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας επιδιώκει να προωθήσει η θερινή ακαδημαϊκή δράση που συνδιοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, το καλοκαίρι του 2015 στην Άνδρο.

Πρόκειται για διοργάνωση Θερινού Πανεπιστημίου με θέμα «Η Ελλάδα σήμερα: Γλώσσα, Πολιτισμός και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας», που θα γίνει από τις 5 ως τις 12 Ιουλίου και από τις 12 ως τις 19 του ίδιου μηνός και απευθύνεται σε Έλληνες και ξένους φοιτητές με καθηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Συμμετέχει επίσης το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα προσφέρεται σε προπτυχιακούς φοιτητές, απόφοιτους, μεταπτυχιακούς, διδάκτορες, ερευνητές, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες και θα καλύψει τις εξής θεματικές όπως ανέφερε η υπεύθυνη του προγράμματος και καθηγήτρια Γλωσσολογίας Νικολέτα Τσιτσανούδη: Ελληνική γλώσσα, Ελληνικός πολιτισμός, Ελληνικά ΜΜΕ, Ελληνική ιστορία, Ελληνική ποίηση και φιλοσοφία. Θα συσταθούν δύο ομάδες των 30 ατόμων, μία ελληνόφωνη και μία αγγλόφωνη.

Το κόστος συμμετοχής είναι 285 ευρώ για τους Έλληνες και 350 ευρώ για τους ξένους.