«Βόμβα» Στουρνάρα για τη ρευστότητα!

  • «Βόμβα» Στουρνάρα για τη ρευστότητα!
    Φωτογραφία αρχείου (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

«Βόμβα» μεγατόνων έριξε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ξενοφώντα Ζολώτα. Ούτε λίγο ούτε πολύ έκανε λόγο για μείωση της ρευστότητας που ενδέχεται να δημιουργήσει ανεπανόρθωτη βλάβη της ελληνικής οικονομίας.

«Οφείλω να επισημάνω ότι η κρίση των τελευταίων ημερών λαμβάνει πλέον σοβαρές διαστάσεις, ότι η ρευστότητα στην αγορά μειώνεται με ταχύ ρυθμό, ότι ο κίνδυνος όχι μόνο ανακοπής της αναπτυξιακής πορείας που μόλις ξεκίνησε, αλλά ο κίνδυνος μιας ανεπανόρθωτης βλάβης της ελληνικής οικονομίας, είναι μεγάλος», είπε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί μετά τη 45 λεπτών συνάντησή του με τον πρωθυπουργό παρουσία και του Γκίκα Χαρδούβελη. «Θα είναι κρίμα η Ελλάδα να βρεθεί αντιμέτωπη και πάλι με Grexit μετά τη σημαντική δουλεία που έχει κάνει», δήλωσε προκαλώντας για άλλη μια φορά την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.