15 Δεκέμβριος 2014, 19:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Δεκέμβριος 2014, 19:57

Αντιμέτωπος με νέα κατηγορία ο Β. Παπαγεωργόπουλος

  • Αντιμέτωπος με νέα κατηγορία ο Β. Παπαγεωργόπουλος

Ποινική δίωξη εις βάρος του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε απιστία στην υπηρεσία κατ’εξακολούθηση παρήγγειλε ο εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς της συμπρωτεύουσας Αργύρης Δημόπουλος.

Αιτία η «τρύπα» ύψους σχεδόν 1,1 εκατ. ευρώ που προέκυψε ύστερα από έρευνα την οποία διενήργησε ο οικονομικός επιθεωρητής Αιμίλιος Σαμόλης σε ειδικές εντολές για δαπάνες που πληρώθηκαν από το δήμο Θεσσαλονίκης, την περίοδο 1998-2004, χωρίς όμως την προηγούμενη έκδοση χρηματικών ενταλμάτων, παραστατικών και δικαιολογητικών εγγράφων. Κατά το πόρισμα το έλλειμμα που «χρεώνεται» ο Β. Παπαγεωργόπουλος για το διάστημα 1999-2004 ανέρχεται σε 868.338,43 ευρώ.

Η δίωξη είναι σε βαθμό κακουργήματος και συνδέεται με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Για την ίδια υπόθεση, ο αντιεισαγγελέας Εφετών ζήτησε να κινηθεί ποινική δίωξη και σε βάρος του πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών Αναστάσιου Γερογιάννη, όπως επίσης σε βάρος πέντε υπαλλήλων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο στο αρχείο μπαίνει η δικογραφία για τέσσερα άτομα, λόγω παραγραφής του αξιόποινου με την παρέλευση 15ετίας για το κακούργημα της απιστίας στην υπηρεσία. Ανάμεσά τους είναι ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Δημήτρης Δημητριάδης και ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Ζορπίδης.