Σε επιφυλακή στο νότιο Έβρο - Φόβοι για νέες πλημμύρες

  • Σε επιφυλακή στο νότιο Έβρο - Φόβοι για νέες πλημμύρες
    Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Σε επιφυλακή στο νότιο Έβρο - Φόβοι για νέες πλημμύρες 2
    Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επί ποδός συνεχίζει να παραμένει ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός στον Έβρο και ιδίως στο νότιο τμήμα του νομού, όπου και εκβάλλει ο ποταμός στην κάθοδό του προς το Δέλτα. Με τη στάθμη του νερού σταθερά στα επτά μέτρα, ο κίνδυνος νέων πλημμυρικών φαινομένων θεωρείται πιθανός.

Το πρωί της Δευτέρας ένα ανάχωμα που έσπασε στον οικισμό Πέταλο σήμανε πρόσκαιρο συναγερμό. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς η ρήξη του αναχώματος λειτούργησε θετικά αφού εκτόνωσε μεγάλο όγκο των νερών ο οποίος διοχετεύτηκε προς τις καλλιεργημένες εκτάσεις και όχι προς τα σπίτια του οικισμού.

Σε ό,τι αφορά στο βόρειο τμήμα του ποταμού Έβρου, τα νερά άρχισαν να υποχωρούν σταδιακά και να μειώνεται το ύψος της στάθμης τους.

Την ίδια ώρα, ξεκίνησαν οι καταγραφές των ζημιών από τον ΕΛΓΑ. Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 110.000 στρέμματα έχουν πλημμυρίσει με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλλιεργηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η προσοχή όλων είναι στραμμένη σε μια νέα πιθανή επιδείνωση του καιρού το επόμενο διάστημα που αν δώσει και πάλι ισχυρές βροχοπτώσεις θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθούν ακόμα περισσότερο οι πλημμυρισμένες αγροτικές εκτάσεις.