16 Δεκέμβριος 2014, 07:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Δεκέμβριος 2014, 07:17

Έρχονται ξανά βροχές και καταιγίδες - Αναλυτική πρόγνωση

  • Έρχονται ξανά βροχές και καταιγίδες - Αναλυτική πρόγνωση

Τοπικές βροχές στα δυτικά και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τη νύχτα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές και από το απόγευμα τοπικές βροχές και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, προβλέπει για σήμερα Τρίτη η ΕΜΥ. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες.

Αναλυτικά:

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών από το βράδυ. Η ορατότητα το πρωί θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνεις 3 με 4 και βαθμιαία 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15°C.

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές από το βράδυ και πιθανώς τοπικές ομίχλες αναμένονται το πρωί στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνεις 2 με 3 μποφόρ. Από 6 έως 11°C θα κυμανθεί η θερμοκρασία.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές από το απόγευμα και από τα δυτικά αναμένουμε σε Μακεδονία και Θράκη. Η ορατότητα το πρωί θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνεις 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 12°C. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες οι οποίες τη νύχτα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16°C. Στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα. Περιορισμένη θα είναι η ορατότητα, κυρίως τις πρωινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν και τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνεις 3 με 5 μποφόρ.  Από 6 έως 15°C θα κυμανθεί η θερμοκρασία. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη περιμένουμε νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών από αργά το βράδυ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνεις 3 με 4 και βαθμιαία 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 11 έως 16°C.

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνεις 3 με 4 και βαθμιαία στα βόρεια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17°C. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.