23 Δεκέμβριος 2014, 14:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Δεκέμβριος 2014, 12:33

Παϊδάκια με δαμάσκηνα και κουκουνάρια

  • Παϊδάκια με δαμάσκηνα και κουκουνάρια

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή προτείνει η γνωστή μαγείρισσα από την Πόλη Μαρία Εκμεκτσίογλου, ειδικά για τους αναγνώστες του pontos-news.gr.

ΥΛΙΚΑ
  • 6 παϊδάκια
  • 20 κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλλας
  • 2 αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 4 αποξηραμένα βερίκοκα
  • 1 καρότο
  • 2-3 κ.σ. κουκουνάρια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε το λάδι και το βούτυρο με τα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να καραμελώσουν.
  2. Προσθέτουμε τα παϊδάκια και τα γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές για να ροδίσουν.
  3. Ρίχνουμε και το καρότο κομμένο σε μικρές ροδέλες για να ψηθεί γρήγορα.
  4. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και όταν αρχίσουν να ψήνονται, μετά από λίγο αφαιρούμε το ξύλο της κανέλλας για να μας μείνει μόνο η γεύση της.
  5. Όταν αρχίσουν να ψήνονται λίγο παραπάνω, τα «σβήνουμε» με ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί και κρατάμε ανοιχτή την κατσαρόλα μέχρι να εξατμιστεί το κρασί αφήνοντας τη γεύση του.

Το πολύ σε μισή ώρα είναι έτοιμο να το σερβίρουμε, συνοδεύοντάς το αν θέλουμε με πατάτες τηγανητές ή μακαρονάδα.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!