15 Δεκέμβριος 2014, 14:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Δεκέμβριος 2014, 14:40

Αποδοκιμασίες πολιτικών στην ΕΣΗΕΑ

  • Αποδοκιμασίες πολιτικών στην ΕΣΗΕΑ
    Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου στα εγκαίνια της έκθεσης του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ. Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γουλιέλμος Αντωνίου

Τα εκατό χρόνια της γιόρταζε χθες η ΕΣΗΕΑ με μια μεγάλη έκθεση του Μορφωτικού Ιδρύματος στα γραφεία της, αλλά τα όσα εξελίχθηκαν στην οδό Ακαδημίας σημάδεψαν την ημέρα.

Δεκάδες συγκεντρωμένοι, στην πλειοψηφία τους από την ΠΟΣΠΕΡΤ, αντιδρούσαν στην εκδήλωση υποστηρίζοντας ότι αντί για γιορτές το καλύτερο θα ήταν τα χρήματα να δίνονταν σε άνεργους δημοσιογράφους. Το κλίμα στράβωσε περισσότερο όταν εξερχόμενοι από το χώρο οι υπουργοί που παρέστησαν αποδοκιμάστηκαν από τους συγκεντρωμένους.

Στόχος των συγκεντρωμένων έγιναν οι: Ντόρα Μπακογιάννη, Σοφία Βούλτεψη, Θοδωρής Ρουσόπουλος και Χρήστος Πρωτόπαπας. Μάλιστα ο Θ. Ρουσόπουλος έγινε «κόκκινο» πανί όταν τους αποδοκίμασε με τη σειρά του και τα πράγματα πήραν άσχημη τροπή αλλά χάρις την επέμβαση των ψυχραιμοτέρων δεν πήραν διάσταση.

Αρνητικό ήταν και το γεγονός ότι άνδρες των ΜΑΤ συνεπλάκησαν με δημοσιογράφους και χρειάστηκε η επέμβαση του Προεδρείου για να απομακρυνθούν.