15 Δεκέμβριος 2014, 14:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Δεκέμβριος 2014, 16:41

Η Ελληνοπούλα που κερδίζει το ένα μετά το άλλο τα παγκόσμια βραβεία

  • Η Ελληνοπούλα που κερδίζει το ένα μετά το άλλο τα παγκόσμια βραβεία

Είναι μόλις 14 ετών αλλά με ένα ταλέντο που έχει αφήσει άφωνη την ομογένεια. Η Ελένη-Πηνελόπη Τσολακίδου από το Κουίνσλαντ της Αυστραλίας κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το χρυσό μετάλλιο στην ελληνική γλώσσα, στον παγκόσμιο διαδικτυακό διαγωνισμό Language Perfect World Championships 2014.

Στο διαγωνισμό, που διήρκεσε 10 ημέρες, η Ελένη-Πηνελόπη (Penny για τις φίλους της) συναγωνίστηκε με 300.000 μαθητές από 1.200 σχολεία σε όλο τον κόσμο. Μετέφρασε χιλιάδες λέξεις από τα ελληνικά στα αγγλικά και αντιστρόφως, με τη σωστή ορθογραφία, παραδίδοντας εγκαίρως τις σχολικές της εργασίες και παρακολουθώντας ανελλιπώς τις εξωσχολικές της δραστηριότητες.

Και να φανταστεί κανείς ότι η 14χρονη είναι μόνο έξι χρόνια στην Αυστραλία, ενώ όταν έφθασε από την Ελλάδα δεν γνώριζε την αγγλική γλώσσα! Άριστη είναι και στην ιταλική γλώσσα, αν και την διδάσκεται μόνο δύο χρόνια.

Παράλληλα κέρδισε βραβείο καλύτερης επίδοσης στο μάθημα της μουσικής καθώς παίζει πιάνο, κιθάρα και γιουκαλίλι. Η 14χρονη πέτυχε υψηλή βαθμολογία στις εξετάσεις μουσικής ΑΜΕΒ που είναι αναγνωρισμένες στην Αυστραλία.

Οι διακρίσεις της ομογενούς δεν σταματούν εδώ. Η Ελένη-Πηνελόπη Τσολακίδου κέρδισε το μετάλλιο της καλύτερης μαθήτριας της 9ης τάξης του αγγλικού σχολείου όπου σπουδάζει, μεταξύ 500 μαθητών και μαθητριών σε σύνολο 16 τμημάτων.

Α, και η 14χρονη είναι και πρόεδρος της τάξης της, ενώ δεν χάνει εξωσχολική δραστηριότητα τόσο στο ελληνικό όσο και στο αγγλικό σχολείο.