15 Δεκέμβριος 2014, 13:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Δεκέμβριος 2014, 13:39

Κουβέλης: Δεν πιστεύω ότι είναι αργυρώνητος ή αποστάτης όποιος ψηφίσει ΠτΔ

  • Ανοιχτό παράθυρο για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ από τον Φώτη Κουβέλη

Μια τοποθέτηση του Φώτη Κουβέλη, με την οποία απελευθερώνει τους βουλευτές του, μπορεί να κρίνει τον τελικό αριθμό που θα συγκεντρώσει ο υποψήφιος Πρόεδρος Δημοκρατίας Σταύρος Δήμας στην τρίτη ψηφοφορία.

Με μια δήλωση σαφώς διαφοροποιημένη από τα όσα ακούγονταν μέχρι σήμερα, κυρίως από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Φώτης Κουβέλης ξεκαθάρισε μιλώντας στον Βήμα FM ότι «Όποιος από τη ΔΗΜΑΡ ψηφίσει πρόεδρο δεν είναι ούτε αποστάτης ούτε αργυρώνητος», και πρόσθεσε: «Μακριά από εμένα αυτές οι λογικές».

Η δήλωση Κουβέλη έρχεται λίγες ώρες μετά το άρθρο-πρόσκληση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με το οποίο καλούσε τους βουλευτές τόσο της ΔΗΜΑΡ όσο και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, των δύο κομμάτων που κρατούν το κλειδί της προεδρικής πλειοψηφίας, να αυτονομηθούν και να ψηφίσουν ενάντια στις ηγεσίες τους και στις αποφάσεις των κομματικών τους οργάνων.

Χθες, όπως αναμενόταν, ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης ξεκαθάρισε ότι θα ψηφίσει για Πρόεδρο τον Σταύρο Δήμα και στις τρεις ψηφοφορίες, ενώ έτερος ανεξάρτητος βουλευτής, ο Βασίλης Καπερνάρος, υποστήριξε ότι κλίνει προς το «όχι» μια και οι περισσότεροι ψηφοφόροι του, του λένε να μη δώσει θετική ψήφο για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

Ο Βασίλης Καπερνάρος διευκρίνισε πως δεν θεωρεί διαφορετική την τρίτη ψηφοφορία από τις δύο πρώτες, ενώ επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν πρότεινε υποψήφιο για Πρόεδρο Δημοκρατίας.