15 Δεκέμβριος 2014, 18:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Δεκέμβριος 2014, 15:52

«Με άρωμα κανέλας» το νέο βιβλίο της Μαρίας Εκμεκτσίογλου

  • «Με άρωμα κανέλας» το νέο βιβλίο της Μαρίας Εκμεκτσίογλου

Συνταγές «με μνήμες και αρώματα από το παρελθόν», βγαλμένες από το σεντούκι με τα πολύτιμα που ξεθώριασαν και χάθηκαν στο χρόνο θα πλημμυρίσουν το χώρο του ξενοδοχείου VOLOS PALACE την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, στις 7:00 μ.μ., με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του νέου βιβλίου της διάσημης σεφ από την Κωνσταντινούπολη, Μαρίας Εκμεκτσίογλου.

Ένα απόγευμα με έντονο άρωμα Ανατολής, που διοργανώνεται από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ, την πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αποφοίτων Γυμνασίου Θηλέων Βόλου, και φιλοδοξεί να μυήσει όλους όσοι θα παρευρεθούν στον εξωτικό κόσμο των μπαχαρικών και των συνδυασμών τους. Οι συνταγές είναι χωρισμένες σε εννέα κατηγορίες και περιλαμβάνουν από μεζέδες, ορεκτικά, πιάτα με κρέας ή ψάρι, μέχρι γλυκά και παραδοσιακά λικέρ.

Την παρουσίαση προλογίζει η εμπορική διευθύντρια των εκδόσεων ΜΙΝΩΑΣ Ζωή Κωνσταντοπούλου-Αντωνιάδου, ενώ το συντονισμό αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος.

Η ίδια η Μαρία Εμεκτσίογλου, που θα έρθει από την Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει στην εκδήλωση, αναφέρει σχετικά:

«Από την κουζίνα και από τους τεντζερέδες μου αναβλύζουν πάντα μυρωδικά όπως η ξελογιάστρα κανέλα, το μαγευτικό μοσχοκάρυδο, που το χρησιμοποιούσαν και σαν φυλαχτό, το ανακουφιστικό μοσχοκάρφι, ο βασιλικός αστεροειδής γλυκάνισος, το σαφράν, ο θεραπευτικός κουρκουμάς, η ευγενική ρίγανη, το πικάντικο κύμινο και η αριστοκράτισσα λεβάντα».

Καλοτάξιδο!

  • VOLOS PALACE: Θρακών 33, Βόλος
  • Τηλ.: 2421076501