13 Δεκέμβριος 2014, 19:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Δεκέμβριος 2014, 19:57

Τσίπρας: Θα τρίβουν τα μάτια τους με το ποσοστό που θα πάρουμε

  • Τσίπρας: Θα τρίβουν τα μάτια τους με το ποσοστό που θα πάρουμε
    (φωτ: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Στέφανος Ραπάνης)

Τη δική του απάντηση στο κλίμα «φόβου» που δημιουργείται έδωσε από το Ηράκλειο της Κρήτης ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας το μεσημέρι του Σαββάτου από το βήμα της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι οι Έλληνες είναι «σκληρά καρύδια», τονίζοντας πως δεν εκβιάζονται και δεν τρομοκρατούνται αλλά, αντιθέτως, πεισμώνουν και «αλίμονό τους αν πεισμώσουν», στέλνοντας το μήνυμα στους Ευρωπαίους εταίρους και στα σενάρια περί grexit τα οποία «αναζωπυρώθηκαν» τις τελευταίες ημέρες.

«Μην μας εκβιάσουν και μην προσπαθήσουν να μας φοβίσουν. Θα έχουν αντίθετα αποτέλεσμα», επισήμανε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Άλλη μια φορά αν πουν ότι προτιμούν τους ανθρώπους που είναι βολικοί, τον ΣΥΡΙΖΑ θα τον "εκτοξεύσουν" σε ποσοστά που θα τρίβουν τα μάτια τους στις επόμενες εκλογές. Αν συνεχίσουν έτσι ο κόσμος δεν θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, αλλά Ελλάδα, αξιοπρέπεια, προοπτική», και αναφερόμενος στις αγορές είπε ότι «εμείς θα βαράμε το ζουρνά κι αυτοί θα χορεύουν ή –μιας και βρισκόμαστε στην Κρήτη– εμείς θα παίζουμε τη λύρα και αυτοί θα χορεύουν... πεντοζάλη».

Μεταξύ άλλων, κατά την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες «από όποιον πολιτικό χώρο κι αν προέρχονται» να δώσουν τη δική τους μάχη για την κοινωνική και πολιτική αλλαγή στον τόπο, «για τον δύσκολο δρόμο που θα βαδίσουμε μαζί την επομένη των εκλογών».

Τέλος ισχυρίστηκε πως θα κάνει τη χώρα μας αξιόπιστο συνομιλητή, θα βάλει όριο σε κάθε διαπραγματευτική συμφωνία για την επιβίωση της χώρας που, όπως τόνισε, σημαίνει την επιβίωση του λαού. «Θα τα καταφέρουμε. Παρά τις Κασσάνδρες θα τα καταφέρουμε», κατέληξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.