Νέο επεισόδιο στο σίριαλ Βενιζέλου-Παπανδρέου

  • Νέο επεισόδιο στο σίριαλ Βενιζέλου-Παπανδρέου
    Φωτογράφος Συμέλα Παντζαρτζή (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το ότι ο εμφύλιος είναι η χειρότερη μορφή πολέμου φαίνεται να επιβεβαιώνεται με τα όσα εξελίσσονται στο ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες ώρες. Μετά την επιστολή, την Πέμπτη, του Γιώργου Παπανδρέου, ήρθε σήμερα η απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου που δείχνει ότι το επίσημο «διαζύγιο» των δύο είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο.

Όλα συνηγορούν στο ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει πάρει απόφαση να μην είναι υποψήφιος της Δημοκρατικής Παράταξης· το ίδιο και κάποιοι από τους συνεργάτες του. Αντίθετα, θα δημιουργήσει ένα νέο κόμμα την «Αλλαγή» που θα μπει σφήνα ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Συνέχεια στο σίριαλ έδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος λέγοντας πως «δεν υπάρχουν εσωτερικά θέματα στο ΠΑΣΟΚ και δεν ασχολούμαστε με θέματα εξωτερικά».

Η δήλωση αυτή δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνειών. Ο Ευ. Βενιζέλος θεωρεί εκτός ΠΑΣΟΚ τον Γιώργο Παπανδρέου, και την ίδια στιγμή απαντά με σκληρό τρόπο στους υπερασπιστές του, Θάνο Μωραΐτη και Φίλιππο Σαχινίδη, που πήραν τη σκυτάλη από τον πρώην πρωθυπουργό.

«Τα ίδια πάντα δυο-τρία στελέχη που έχουν προφανώς κάνει την επιλογή τους και εκφράζουν μια πολύ συγκεκριμένη, αμετανόητη αντίληψη, επιδιώκουν να υπονομεύσουν, με αυτά που λένε κάθε λίγο και λιγάκι, τις προσπάθειες της χώρας και της παράταξης», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Οι συντάκτες της μάλιστα καταλογίζουν στους «παπανδρεϊκούς» ασέβεια σε βάρος των συντρόφων και συναδέλφων τους στο ΠΑΣΟΚ, και κυρίως σε βάρος του ελληνικού λαού.

Με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό ο Θάνος Μωραΐτης είχε ζητήσει ακόμα και τώρα συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και αλλαγή ηγεσίας, καθώς «Σαμαράς και Βενιζέλος πωλούν τη χώρα στα ζάρια». Στη γραμμή Παπανδρέου και ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος ζήτησε επί της ουσίας να παραιτηθεί ο Αντώνης Σαμαράς, και ο Αλέξης Τσίπρας να δεχθεί κυβέρνηση ειδικού σκοπού «η οποία θα χαράξει τον οδικό χάρτη της χώρας για το επόμενο διάστημα».