17 Ιούνιος 2013, 13:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:30

Οι Πόντιοι της Αγγλίας ενώνονται!

  • Οι Πόντιοι της Αγγλίας ενώνονται!

Οι Πόντιοι της Αγγλίας ενώνονται! Πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 16 Ιουνίου 2013, η πρώτη συνάντηση γνωριμίας Ελλήνων Ποντίων Αγγλίας, στους χώρους της Κοινότητας Αγ. Παντελεήμονος στο Λονδίνο.

Το πρόγραμμα της Συνάντησης, το οποίο οργάνωσαν ο π. Αναστάσιος Σαλαπάτας και η Ποντία Πρεσβυτέρα Βιργινία, είχε ως εξής: Στις 4.30 μ.μ. υποδοχή, στις 5.00 μ.μ. κεράσματα, στις 5.10 μ.μ. ομιλία του Ιατρού Δρος Ζαχαρία Τσιαμούλου, με θέμα: «Πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου» και στις 6.00 μ.μ. ανταλλαγή σκέψεων, προτάσεων πάνω στην ιδέα ίδρυσης Συλλόγου Ποντίων Αγγλίας.

Η χθεσινή Συνάντηση Γνωριμίας Ποντίων στο Λονδίνο απέδωσε καρπούς. Η Ένωση Ποντίων Αγγλίας είναι πια γεγονός. Ορίσθηκε προσωρινό 9-μελές Δ.Σ., με Πρόεδρο την Δρα Κυριακή Σονίδου.

Η Δρ Κυριακή Σονίδου αναλαμβάνοντας την προεδρία του ΔΣ δήλωσε:

«Ευχαριστώ ολόψυχα για την τιμητική εκλογή ως προέδρου της Ενώσεως Ποντίων Αγγλίας, την οποία αποδέχτηκα με μεγαλη συγκίνηση!

Μέχρι την καταστατική-ιδρυτική Συνέλευση θα αγωνιστώ με όλη την εξαίρετη συντονιστική ομάδα να αναδείξουμε το ήθος και το πνεύμα μας!

Πόντιοι απανταχού συσπειρωθείτε και ενωθείτε!

Καλό αγώνα σε ολους μας!»

Πηγή: "Ομογενειακά Νέα"