Σκότωσαν και κρέμασαν λύκο στον Παρνασσό!

  • Σκότωσαν και κρέμασαν λύκο στον Παρνασσό!
    Οι πολίτες που εντόπιζαν το άτυχο ζώο ενημέρωσαν τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ προκειμένου να βεβαιωθούν ότι πρόκειται για λύκο και όχι για σκύλο (φωτ.: zoosos.gr)
  • Σκότωσαν και κρέμασαν λύκο στον Παρνασσό! 2
    Ο λύκος κρεμόταν δεμένος από το ένα πόδι με σύρμα (φωτ.: zoosos.gr)

Βρέθηκε σκοτωμένος, να κρέμεται από το πόδι από ένα δέντρο στην περιοχή Σταυρός του Παρνασσού. Στην αρχή κάποιοι τον πέρασαν για σκύλο, ωστόσο ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ που ενημερώθηκε για το περιστατικό ήταν σαφής: πρόκειται για λύκο.

Αν και το συγκεκριμένο ζώο είναι είδος προς εξαφάνιση και υπό προστασία, και η θανάτωσή του διώκεται ποινικά, εντούτοις κάποιοι φαίνεται ότι δεν πτοούνται.

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ: Σε καμία περίπτωση θανάτωσης απειλούμενου ή μη ζώου στην Ελλάδα δεν έχει συλληφθεί και τιμωρηθεί ο ένοχος, λόγω έλλειψης στοιχείων.

Πριν από περίπου ενάμιση μήνα πολίτες ενημέρωσαν τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ ότι στο προφίλ χρήστη του facebook ήταν ανεβασμένη μία φωτογραφία με το κεφάλι ενός λύκου κρεμασμένο από το τιμόνι μοτοσικλέτας να περιφέρεται ως λάφυρο! Η οργάνωση κατήγγειλε το περιστατικό στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να βοηθήσει στον εντοπισμό του δράστη.