12 Δεκέμβριος 2014, 13:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Δεκέμβριος 2014, 13:51

Ενισχύονται τα αναχώματα του Έβρου στην Αλεξανδρούπολη

  • Ενισχύονται τα αναχώματα του Έβρου στην Αλεξανδρούπολη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί επιχείρηση της Πολιτιστικής Προστασίας και των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, για ενίσχυση των αναχωμάτων, κατά μήκος της κοίτης του ποταμού Έβρου. Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να αντιμετωπιστεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο η μεγάλη έκταση των πλημμυρικών φαινομένων, ιδιαίτερα μετά τη ρήξη του αναχώματος τα ξημερώματα.

Ο περιφερειάρχης ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Γιώργος Παυλίδης, συντονίζει από κοντά την επιχείρηση και τις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε να μην πλημμυρήσουν κατοικημένες περιοχές. Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, τόνισε ότι η εκκένωση κατοικιών στο Ορμένιο, που βρίσκονται κοντά στην κοίτη του ποταμού, έγινε για καθαρά για προληπτικούς λόγους, ώστε αν τυχόν υπάρξει επιδείνωση της κατάστασης να προλάβουν άμεσα να απομακρυνθούν οι κάτοικοι.

Ο αντιπεριφερειάρχης  επισημαίνει πως η ρήξη του αναχώματος ήταν αναμενόμενη από τη στιγμή που η στάθμη του νερού παραμένει σταθερή στα 7 μέτρα περίπου, αλλά και από το γεγονός ότι τα τελευταία 24ωρα υπήρχαν μεγάλες εισροές υδάτων από τη Βουλγαρία. «Παρακολουθούμε τα πρόβλημα κάθε στιγμή του 24ωρου και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε δύσκολη κατάσταση», τόνισε.