17 Ιούνιος 2013, 13:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:30

Παραλήρημα Ερντογάν: Είμαι ο καλύτερος πρωθυπουργός!

  • Παραλήρημα Ερντογάν: Είμαι ο καλύτερος πρωθυπουργός!

Σαν λιοντάρι που βρυχάται, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έβγαλε τους οπαδούς του στο δρόμο και φρόντισε να επιτεθεί σε όσους τον καταδικάζουν για την εξέγερση στην Τουρκία. Στο στόχαστρό του Ευρωπαϊκή Ένωση, BBC, CNN, Reuters και Ελλάδα.

Χιλιάδες οπαδοί του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στην πλατεία Καζλίτσεσμε και άκουσαν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να τους ανακοινώνει πως ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν στις 22 και 23 Ιουνίου στην Ερζουρούμ και τη Σαμψούντα.

Αφού επιτέθηκε στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξαπέλυσε πυρά στο BBC, το CNN και το Reuters, καλώντας τα συγκεκριμένα Μέσα «να δείξετε και αυτή την εικόνα», εννοώντας το πλήθος στην πλατεία Καζλίτσεσμε, όπου γινόταν η συγκέντρωση.

Από τα πυρά Ερντογάν δε γλίτωσε φυσικά η Ευρωπαϊκή Ένωση. Και εδώ μπήκε ο παράγοντας Ελλάδα. Αναφερόμενος στο ψήφισμα που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με την κατάσταση στην Τουρκία, ο Ερντογάν ζήτησε από τους Ευρωπαίους: «μην υπερβαίνετε τα όριά σας. Δεν είστε αρμόδιοι να εκδίδετε αποφάσεις για την Τουρκία. Δεν αναγνωρίζουμε την απόφασή σας. Η Τουρκία αυτή τη στιγμή δεν είναι μέλος της ΕΕ. Εάν είστε ειλικρινείς, σας λέω ότι στην Ελλάδα έγιναν διαδηλώσεις και επεισόδια, όπου σκοτώθηκαν πολίτες, αλλά τους δώσατε οικονομική βοήθεια δισεκατομμυρίων ευρώ».

Μπροστά σε ένα εκατομμύριο οπαδούς του, ο Ερντογάν αυτοχαρακτηρίστηκε ως «ο καλύτερος πρωθυπουργός που θα μπορούσατε να έχετε», τα έβαλε με τους φοιτητές και τα social media και δε δίστασε να παραδεχτεί πως παρακολουθεί τους πάντες και τα πάντα!

Φοιτητές που μετείχαν στα επεισόδια και «έχουμε τα στοιχεία τους» αλλά και καθηγητές πανεπιστημίων που «δε θα ξαναδούν ποτέ την αίθουσα διδασκαλίας».

Πηγή: newsit.gr