12 Δεκέμβριος 2014, 12:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Δεκέμβριος 2014, 16:47

Τι ψάχνουν οι Αρχές πίσω από το χτύπημα στην πρεσβεία

  • Τι ψάχνουν οι Αρχές πίσω από το χτύπημα στην πρεσβεία
    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας έξω από το κτίριο της Ισραηλινής πρεσβείας στη συμβολή των Λεωφόρων Κηφισίας και Κατεχάκη στο Ψυχικό. Φωτ.: Ορέστης Παναγιώτου / ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η κυβέρνηση μπορεί να κρατά χαμηλούς τόνους στο θέμα της επίθεσης στην πρεσβεία του Ισραήλ και δημόσια να μιλάει για εγχώριο τρομοκρατικό χτύπημα, αλλά οι γνωρίζοντες πολλά σημεία του παζλ του τελευταίου καιρού έχουν ανοίξει τις κεραίες τους και έξω από τα ελληνικά σύνορα.

Η αλήθεια είναι ότι η στενή συνεργασία που έχει αναπτύξει η Ελλάδα, αλλά και η Κύπρος, με το Ισραήλ έχει ενοχλήσει συγκεκριμένες χώρες και κανείς δεν μπορεί να το παραβλέψει αυτό στην προσπάθεια εξιχνίασης του χτυπήματος. Ιδιαίτερα όταν εθνικιστικοί κύκλοι εκτός Ελλάδας, αλλά και ακραίοι ισλαμιστές που ενδέχεται να έχουν εισχωρήσει στη χώρα μας, βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών μιας και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτε.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε την πρεσβεία του Ισραήλ και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δήλωσε:

«Κανείς δεν μπορεί να διαταράξει τις σχέσεις της Ελλάδος με το Ισραήλ. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας ορισμένοι επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα αποσταθεροποίησης. Τους διαβεβαιώνω ότι η απόπειρά τους θα πέσει στο κενό».

Ο Βασίλης Κικίλιας κατέληξε λέγοντας: «Η Πολιτεία θα συνεχίσει τις προσπάθειές της διότι η μάχη για να υπάρχει σταθερότητα και ανάπτυξη είναι επίπονη και διαρκής, και επιβάλλεται από όλους μας σοβαρότητα και επαγρύπνηση. Είναι αδιαπραγμάτευτο το ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μια ασφαλής χώρα».

Ανακοίνωση όμως εξέδωσε και το υπουργείο Εξωτερικών, στην οποία, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση με πυροβολισμούς που έλαβε χώρα σήμερα τα ξημερώματα στην Πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό. Η ελληνική κυβέρνηση είναι απόλυτα αποφασισμένη να διασφαλίσει την προστασία όλων των Διπλωματικών Αρχών στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας και φύλαξης εφαρμόζονται, βεβαίως, και στην περίπτωση της Πρεσβείας του Ισραήλ, η συνεργασία της Ελλάδας με το οποίο δεν πρόκειται να πληγεί από την επίθεση αυτή».