11 Δεκέμβριος 2014, 14:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Δεκέμβριος 2014, 14:09

Ανακυκλώνουν... σερφάροντας στη Θεσσαλονίκη

  • Ανακυκλώνουν... σερφάροντας στη Θεσσαλονίκη

Μια νέα, «πράσινη» ιστοσελίδα γεννήθηκε από τέσσερις δήμους της ανατολικής Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια να ενημερωθούν –ακόμη καλύτερα– οι δημότες για τα προγράμματα της ανακύκλωσης, τα αντικείμενα που πρέπει να πετιούνται στους μπλε κάδους καθώς και για και τα περιβαλλοντικά οφέλη.

Οι Δήμοι Καλαμαριάς, Θέρμης, Πυλαίας-Χορτιάτη και Θερμαϊκού, με την υποστήριξη της Αναπτυξιακής Εταιρίας ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ», προχώρησαν στη δημιουργία μιας ιστοσελίδας με διεύθυνση www.anakyklosianthess.gr.

Με την καινοτόμο αυτή υπηρεσία οι δημότες σερφάροντας θα ενημερώνονται για τα προγράμματα ανακύκλωσης που είναι σε εξέλιξη σε κάθε Δήμο καθώς και για τα πλησιέστερα σημεία συλλογής όλων των ανακυκλώσιμων υλικών (γυαλί, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, μπαταρίες, λιπαντικά λάδια, μαγειρικά λάδια, ογκώδη αντικείμενα και απόβλητα εκσκαφών).

Επιπλέον, θα υπάρχουν στοιχεία επικοινωνίας με όλες τις υπηρεσίες Ανακύκλωσης και Καθαριότητας των τεσσάρων Δήμων, αλλά και στατιστικά στοιχεία για την ανακύκλωση συσκευασιών στην ανατολική περιοχή της Θεσσαλονίκης.