11 Δεκέμβριος 2014, 13:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Δεκέμβριος 2014, 13:39

Ο Ιησούς είναι παίκτης της Τσέλσι!

  • Ο Ιησούς είναι παίκτης της Τσέλσι!

Και όμως υπάρχουν παιδιά που το πιστεύουν. Πολλά μάλιστα. Jesus!

Χριστούγεννα για τα παιδιά σημαίνει Αϊ-Βασίλης και δώρα. Τελεία. Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει έρευνα που διενεργήθηκε στο Λονδίνο για λογαριασμό του εμπορικού κέντρου Brent Cross.

Θέλοντας να διαπιστώσουν αν οι ηλικίες 5-12 ετών έχουν… πιάσει το νόημα των Χριστουγέννων, έκαναν σε 1.000 παιδιά την εξής ερώτηση: Ποιος ήταν ο Ιησούς Χριστός;

Για να τα διευκολύνουν τους έδωσαν και πέντε πιθανές απαντήσεις: α) ποδοσφαιριστής της Τσέλσι, β) ο γιος του Θεού, γ) παρουσιαστής της τηλεόρασης, δ) διαγωνιζόμενος στο X Factor, ή ε) αστροναύτης. Όσο και αν ακούγεται παράξενο, το 20% των παιδιών είπε ότι ο Ιησούς είναι αστέρι των γηπέδων!

Στην ίδια έρευνα, το 35% των παιδιών απάντησε ότι ο Ιησούς γεννήθηκε στον Νότιο Πόλο και το 10% επέμενε ότι ο Ρούντολφ το ελαφάκι ήταν μέσα στη φάτνη την ώρα της γέννησης. Υπάρχει δε και ένα 27% που δηλώνει ότι η Μαρία γέννησε μέσα σε εκκλησία.

Συνεχίζοντας το σερί των «κουφών» απαντήσεων, το 52% είπε ότι στις 25 Δεκεμβρίου γιορτάζουμε τα γενέθλια του Αϊ-Βασίλη.

Σύμφωνα με την Irish Mirror το σοκ από τα αποτελέσματα της έρευνας γίνεται μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς και την έρευνα που έκανε το Netmums, ένα διαδικτυακό γκρουπ γονέων. «Μόλις ένα στα τέσσερα σχολεία θα ανεβάσει στις γιορτές μια παραδοσιακή παράσταση» αναφέρει το Netmums, υπογραμμίζοντας ότι οι σχολικές γιορτές θυμίζουν περισσότερο μιούζικαλ χωρίς καμία θρησκευτική αναφορά.