11 Δεκέμβριος 2014, 10:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιανουάριος 2015, 19:30

Πλατφόρμα για γεωτρήσεις στην Κύπρο ετοιμάζει ο Ερντογάν!

  • Πλατφόρμα για γεωτρήσεις στην Κύπρο ετοιμάζει ο Ερντογάν!

Όσο η διεθνής κοινότητα τον ανέχεται, τόσο περισσότερο... ξεφεύγει προκαλώντας ο Ταγίπ Ερντογάν. Μιλώντας χθες σε εκδήλωση για τα 60 χρόνια της τουρκικής πετρελαϊκής εταιρείας, ο Τούρκος πρόεδρος όχι μόνο συνέχισε τις απειλές, αλλά έκανε ακόμη προκλητικότερες ανακοινώσεις.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την κατασκευή πλατφόρμας (σε δικό τους ναυπηγείο, όπως είπε χαρακτηριστικά) για να προχωρήσει σε γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ!

Μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε ότι «η Τουρκία πλέον δραστηριοποιείται όχι μόνο στα δικά της εδάφη αλλά και στο Αζερμπαϊτζάν, το Ιράκ, την Κύπρο, τη Λιβύη» και πρόσθεσε ότι ειδικά για τις εξελίξεις «στο νότιο μέρος της Κύπρου πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι δεν είναι εξελίξεις από τις οποίες θα μείνουμε μακριά».

Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε την Κυπριακή Δημοκρατία «ελληνοκυπριακό  τομέα» και προανήγγειλε ότι «πολύ σύντομα θα αποδώσουν οι έρευνές μας με το δικό μας πλοίο που ήδη κατασκευάζεται στην Τούζλα, με στόχο τον Ιανουάριο να αρχίσουν οι εργασίες γεώτρησης στη Μαύρη Θάλασσα»!