11 Δεκέμβριος 2014, 09:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Δεκέμβριος 2014, 09:08

Ηλεκτρονικά η ανανέωση της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ

  • Ηλεκτρονικά η ανανέωση της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ

Η πολυαναμενόμενη ηλεκτρονική ανανέωση της κάρτας ανεργίας μέσω του ιστοτόπου του ΟΑΕΔ, εδώ και λίγες ημέρες είναι γεγονός. Το μέτρο έρχεται να ανακουφίσει πλήθος εγγεγραμμένων ανέργων που αναγκάζονταν να σχηματίζουν ουρές στις κατά τόπους υπηρεσίες του Οργανισμού.

Η ηλεκτρονική ανανέωση γίνεται πλέον διαδικτυακά από το site του ΟΑΕΔ, μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του χρήστη.

Ειδικότερα, στο προφίλ του κάθε ανέργου, εφόσον έχει λάβει από τα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης τον ειδικό κλειδάριθμο που του επιτρέπει την είσοδο στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, μπορεί να δει την επιλογή «Ανανέωση της Κάρτας Ανεργίας».

Το μέτρο, το οποίο έχει ανακοινωθεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, δίνει τέλος στην αναίτια ταλαιπωρία περίπου 800.000 εγγεγραμμένων ανέργων, οι οποίοι ανά τρίμηνο υποχρεούνται να επισκέπτονται αυτοπροσώπως τις υπηρεσίες για την ανανέωση της κάρτας τους.

Επιπλέον, η εξέλιξη αυτή θα «απελευθερώσει» περίπου 1.000 υπαλλήλους του ΟΑΕΔ, οι οποίοι μέχρι στιγμής απασχολούνταν με την ανανέωση της κάρτας ανεργίας. Κάποιοι από τους εν λόγω υπαλλήλους θα μπορούν πλέον να απασχοληθούν σε άλλους τομείς, όπως οι δράσεις εξατομικευμένης προσέγγισης των ανέργων.