Σαμαράς: Όταν λέμε Δήμας, εννοούμε Δήμας

  • Σαμαράς: Να κόψουν τα ψέματα στην κυβέρνηση

Να βάλει τέλος στις φήμες που οργίαζαν περί αντικατάστασης του Σταύρου Δήμα στον τρίτο γύρο της Προεδρικής εκλογής και αντικατάστασής του από τον Φώτη Κουβέλη, επιχείρησε ο πρωθυπουργός σε ομιλία του στην Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου Επιχειρηματικότητας.

Σαμαράς: «Τώρα διαδίδουν ότι δεν θα είναι υποψήφιος ο Σταύρος Δήμας μέχρι το τέλος. Ο Σταύρος Δήμας θα είναι υποψήφιος για τις τρεις ψηφοφορίες. Ο κόσμος θα τιμωρήσει εκείνον που εκβιάζει για πρόωρες εκλογές».

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ούτε οι πολίτες ούτε οι αγορές θέλουν εκλογές και πρόσθεσε ότι τα χρηματιστήρια πέφτουν γιατί φοβούνται τα σχέδια της αντιπολίτευσης. Παράλληλα, αναφερόμενος στους βουλευτές, εξέφρασε την άποψη ότι είναι οι δικές τους ώρες ευθύνης.

Από τη μεριά του ο Πάνος Καμμένος, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ,  εμφανίστηκε σίγουρος ότι «θα αλλάξει η υποψηφιότητα για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας μεταξύ της δεύτερης και τρίτης ψηφοφορίας», ενώ είπε ότι «ασκούνται πιέσεις σε βουλευτές με αυτό το επιχείρημα».