11 Δεκέμβριος 2014, 07:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Δεκέμβριος 2014, 07:26

Αγριεύει κι άλλο ο καιρός - Ποιες περιοχές θα πληγούν από την κακοκαιρία

  • Αγριεύει κι άλλο ο καιρός - Ποιες περιοχές θα πληγούν από την κακοκαιρία

Βροχές και καταιγίδες που θα ενταθούν από το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας, περιμένουμε για σήμερα Πέμπτη σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικά:

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που το απόγευμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν, αναμένονται στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 7 έως 15°C.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 8 έως 10°C.

Στη δυτική Μακεδονία θα εκδηλωθούν παροδικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα παραθαλάσσια που από το απόγευμα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12°C, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες που το απόγευμα στα νότια θα ενταθούν, ενώ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τη νύχτα. Στην περιοχή της Ηπείρου περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βορείους βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17°C, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα είναι ισχυρές περιμένουμε αρχικά στην Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά και βαθμιαία στην Εύβοια και πιθανόν πρόσκαιρα στη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά βαθμιαία 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που από το απόγευμα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 11 έως 17°C.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 11 έως 19°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.