10 Δεκέμβριος 2014, 16:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Δεκέμβριος 2014, 17:05

Άρση ασυλίας για Κασιδιάρη – Όχι από τους ΑΝΕΛ

  • Άρση ασυλίας για Κασιδιάρη – Όχι από τους ΑΝΕΛ
    Ο Ηλίας Κασιδιάρης σε στιγμιότυπο από την ομιλία του στη Βουλή (φωτ.: Παντελής Σαΐτας / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Υπέρ της άρσης ασυλίας για τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποφάσισε την Τετάρτη η Ολομέλεια της Βουλής.

Για την υπόθεση της παρουσίασης προϊόντος παράνομης βιντεοσκόπησης, η Βουλή έκανε δεκτό το αίτημα της εισαγγελικής αρχής για την άρση ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη με ψήφους 219 υπέρ, 18 κατά και 1 «παρών».

Το εντυπωσιακό ήταν ότι κατά της άρσης ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη –εκτός από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής– ψήφισαν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Τέρενς Κουίκ, Γιάννης Δημαράς, Κώστας Δαμαβολίτης, Μαρίνος Ουζουνίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Μαρία Κόλλια, Σταυρούλα Ξουλίδου! Παρών δήλωσε ο Γαβριήλ Αβραμίδης.

Ο προφυλακισμένος Ηλίας Κασιδιάρης έφτασε στη Βουλή από το υπόγειο και χωρίς να γίνει αντιληπτός. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έκανε μια αναδρομή των όσων προηγήθηκαν της καταγραφής της συζήτησής του με τον Τάκη Μπαλτάκο και επανέλαβε τα περί κυκλώματος Σαμαρά-Αθανασίου. Κατηγόρησε δε την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη ότι είναι από τη… Μυτιλήνη και τον πρωθυπουργό ότι τηλεφωνούσε ο ίδιος προσωπικά στους δικαστικούς. 

Ο Ηλίας Κασιδιάρης κατέληξε λέγοντας ότι η κατηγορία που του αποδίδεται δεν ευσταθεί.

Τέλος, η Βουλή έκανε δεκτή την άρση ασυλίας των Ηλία Παναγιώταρου, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και Ευστάθιου Μπούκουρα (με 222 ψήφους υπέρ, 13 κατά και 3 «παρών»), για τους άσκοπους πυροβολισμούς στην κηδεία του Νίκου Ντερτιλή.