10 Δεκέμβριος 2014, 15:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Δεκέμβριος 2014, 15:57

Ο Σημίτης δεν βλέπει Πρόεδρο, αλλά εκλογές

  • Δήλωση Σημίτη για το Σκοπιανό
    Ο Κώστας Σημίτης (φωτ. αρχείου)

Την ώρα που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μετρούν τα «κουκιά» μπας και φθάσουν τους 180 ώστε να αποφύγουν τις πρόωρες εκλογές και να εκλέξουν Πρόεδρο, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με παρέμβασή του από το Λονδίνο, μιλώντας σε πηγαδάκι, προέβλεψε εκλογές.

Ο πρώην πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η παρούσα Βουλή δεν θα εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας, διαχωρίζοντας τη θέση του από την κυβερνητική γραμμή και προκαλώντας πονοκέφαλο στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Παράλληλα ο Κώστας Σημίτης επισήμανε ότι «καμία χώρα δεν θα βγει από την Ευρωζώνη, και αν τυχόν συμβεί κάτι τέτοιο, η χώρα που θα βρεθεί εκτός θα έχει αξεπέραστα προβλήματα».

Τη δήλωση-βόμβα έκανε σε εκδήλωση του LSE στο Λονδίνο για την παρουσίαση του νέου βιβλίου Η Ευρωπαϊκή κρίση χρέους – Η ελληνική περίπτωση, απαντώντας σε ερώτηση για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούσαν ότι οι κυβερνητικοί εταίροι γνωρίζουν ότι η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα δεν λειτούργησε όπως ήλπιζαν, και δεν απέκλειαν την περίπτωση να στραφούν στην τρίτη και κρίσιμη ψηφοφορία σε άλλο πρόσωπο.

Ν.Ε.