Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές του Έβρου

  • Πάνω από τα όρια συναγερμού ο ποταμός Έβρος στο Πύθιο
    Φωτογραφία αρχείου (Σωτήρης Μπαρμπαρούσης / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κόκκινος συναγερμός στο νομό Έβρου εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων. Οικισμοί στην Ορεστιάδα, στο Διδυμότειχο, στο Σουφλί και στις Φέρρες κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς ολόκληρος ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου είναι σε ετοιμότητα για την περίπτωση που αυξηθεί η στάθμη των υδάτων του ποταμού και κινδυνέψουν κατοικημένες περιοχές.

Παράλληλα, έκτακτα μέτρα λαμβάνουν και οι τουρκικές αρχές. Το τελωνείο στις Καστανιές κλείνει τμηματικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ώστε να μη γίνεται διέλευση των οχημάτων από τη συγκεκριμένη συνοριακή διάβαση.

Στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου έχουν πλημμυρίσει περισσότερα από 80.000 στρέμματα από θραύσεις αναχωμάτων και τεχνητές εκτονώσεις στον ποταμό.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη Θανάσης Παναγός ανέφερε ότι στην πεδιάδα του Ερυθροπόταμου-Διδυμότειχου έχουν πλημμυρίσει γύρω στα 25.000 στρέμματα βαμβακιού. «Εξαιτίας των υδάτων από τη Βουλγαρία περισσότερα από 70.000 στρέμματα κατά μήκος του ποταμού Έβρου είναι κάτω από το νερό», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ