9 Δεκέμβριος 2014, 19:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Δεκέμβριος 2014, 19:07

«Βουτιά» ρεκόρ στο Χρηματιστήριο

  • «Βουτιά» ρεκόρ στο Χρηματιστήριο

Εάν η αγορά είναι ο καθρέφτης των πολιτικών εξελίξεων τότε τα πράγματα είναι δύσκολα. Στο Χρηματιστήριο σήμερα καταγράφηκε «βουτιά» ρεκόρ, με την πτώση να φτάνει το 12,78%  (είχε να συμβεί από το 1987) και με τους ξένους επενδυτές να προχωρούν σε μπαράζ πωλήσεων.

Με πτώση 12,78%, τη μεγαλύτερη της 27ετίας, ο Γενικός Δείκτης Τιμών υποχώρησε στις 902,84 μονάδες. Ενδεικτικό του ξεπουλήματος που σημειώθηκε ήταν η πτώση των τραπεζικών μετοχών κατά 17%!

«Η αγορά αντικατοπτρίζει τις ανησυχίες των επενδυτών για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να μην βρει τους 180 βουλευτές που απαιτεί η εκλογή του Προέδρου, κάτι το οποίο θα οδηγήσει σε πρόωρες και πιθανόν επαναλαμβανόμενες εκλογές», σχολίασε στο Reuters εκπρόσωπος ελληνικής χρηματιστηριακής εταιρίας. «Στις αγορές δεν αρέσει η αβεβαιότητα. Η κυβέρνηση αυτή έχει δοκιμαστεί, ενώ μια καινούρια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όχι» πρόσθεσε.

Και στην αγορά ομολόγων, η δυσπιστία των επενδυτών και ο φόβος για την πολιτική αβεβαιότητα αποτυπώθηκε με μια άνοδο κατά περίπου 65 μονάδων βάσης του ελληνικού δεκαετούς, το οποίο μετά από αποκλιμάκωση επέστρεψε στο επίπεδο του 7,9%.