10 Δεκέμβριος 2014, 07:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Δεκέμβριος 2014, 10:10

Πού συνεχίζονται οι βροχές και σήμερα - Αναλυτική πρόγνωση

  • Πού συνεχίζονται οι βροχές και σήμερα - Αναλυτική πρόγνωση

Βροχές στα ανατολικά και νότια από το απόγευμα, σποραδικές καταιγίδες που το βράδυ και από τα νότια θα ενταθούν, περιμένουμε για σήμερα Τετάρτη σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικά:

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές αναμένονται στην Αττική. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν και το βράδυ θα σημειωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς 3 και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 10 έως 14°C.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 8 έως 10°C.

Σε Μακεδονία και Θράκη θα εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές κυρίως στην κεντρική Μακεδονία που πιθανόν στην αρχή τη ημέρας να είναι ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας με ενδεικτικό υψόμετρο 1300 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12°C, ενώ στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα νοτιοδυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες που το βράδυ στην δυτική Πελοπόννησο πιθανόν να είναι ισχυρές. Άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17°C, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο αναμένουμε παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες που το βράδυ στην ανατολική Πελοπόννησο και τη νύχτα στην ανατολική Στερεά θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες πιθανόν από το απόγευμα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 12 έως 17°C.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κατά περιόδους στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 13 έως 18°C, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.