9 Δεκέμβριος 2014, 17:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Δεκέμβριος 2014, 17:33

Τσίπρας: Και ευτυχές (για το λαό) το νέο έτος

  • Τσίπρας: Και ευτυχές (για το λαό) το νέο έτος

Δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας ούτε στην τρίτη ψηφοφορία, άρα θα ανοίξει ο δρόμος για τις πρόωρες εκλογές. Αυτή είναι η εκτίμηση που έκανε από το βήμα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, λίγο μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ημερομηνία-σταθμό την 29η Δεκεμβρίου γιατί τότε «θα τερματιστεί η καταστροφική θητεία της κυβέρνησης του μνημονίου».

«Έχουμε κάθε λόγο να ευχόμαστε με ουσία και περιεχόμενο “ευτυχές το νέο έτος”» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, και επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι εξ ανάγκης επέσπευσε τη διαδικασία εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Αντώνη Σαμαρά κατηγορώντας τον ότι κυβερνούσε με τα ψέματα, ενώ έστειλε μήνυμα και στους βουλευτές υπογραμμίζοντας πως όσοι ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα ψηφίσουν και τα προαπαιτούμενα της τρόικας.

Επίσης κάλεσε τους πολίτες σε δημοκρατική εγρήγορση και τόνισε ότι σύντομα θα πρέπει να διαλέξουν ποιος είναι ο καταλληλότερος να διαπραγματευτεί. «Δίνοντας στον ΣΥΡΙΖΑ μια μεγάλη, αδιαμφισβήτητη πλειοψηφία, ο νέος χρόνος θα είναι χρόνος αλλαγής, ελπίδας και αισιοδοξίας. Ο λαός επιβάλλει αυτή την κυβέρνηση σε αναδίπλωση και φυγή προς τα εμπρός», πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας και χαρακτήρισε την επίσπευση των εξελίξεων «μια λαϊκή και δημοκρατική νίκη».