Για προβοκάτσια κατηγορεί τον Νταβούτογλου η Λευκωσία

  • Για προβοκάτσια κατηγορεί τον Νταβούτογλου η Λευκωσία
    Φωτογράφος Παντελής Σαΐτας (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

«Στόχος της Άγκυρας είναι, με διαρροές περί συμφωνίας για τους υδρογονάνθρακες ώστε να αποχωρήσει το Μπαρμπαρός, να δημιουργήσει πρόβλημα μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας». Αυτό υποστήριξε με δηλώσεις του ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης κατηγορώντας τον Τούρκο πρωθυπουργό για προβοκάτσια.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους –στο περιθώριο του Συνεδρίου με θέμα «Νέα Τουρκία, ΕΕ και Κύπρος»– ο Νίκος Χριστοδουλίδης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αχμέτ Νταβούτογλου είπε ότι «έχουμε ενημερωθεί από την ελληνική κυβέρνηση για το τι έγινε στην Αθήνα και είναι εμφανές μέσα από τις δηλώσεις του ότι επιχειρεί να δημιουργήσει πρόβλημα στις σχέσεις Αθηνών – Λευκωσίας».

Νίκος Χριστοδουλίδης: Κόκκινο πανί η αναφορά Νταβούτογλου για κοινή επιτροπή ελέγχου ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία για το θέμα των υδρογονανθράκων.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η Λευκωσία έχει ενημερωθεί επίσημα από την Αθήνα και γνωρίζει το τι έχει διαμειφθεί. «Γνωρίζουμε ποιες είναι οι θέσεις που διαβιβάστηκαν στην Τουρκία, είναι οι θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας ασπάζεται απόλυτα η Αθήνα, και επαναλαμβάνω η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένα ανεξάρτητο κράτος που στο τέλος της ημέρας θα λάβει τις αποφάσεις της», κατέληξε.