9 Δεκέμβριος 2014, 15:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μάρτιος 2016, 15:12

Εκδήλωση για τον Χρύσανθο στην Εύξεινο Λέσχη Νάουσας (βίντεο)

  • Εκδήλωση για τον Χρύσανθο στην Εύξεινο Λέσχη Νάουσας (βίντεο)

Εννέα ολόκληρα χρόνια πίσω γύρισαν οι μνήμες όσων παραβρέθηκαν στην εκδήλωση-αφιέρωμα στον κορυφαίο Πόντιο ερμηνευτή και «βάρδο» του ποντιακού ελληνισμού Χρύσανθο Θεοδωρίδη, που πραγματοποιήθηκε στην Εύξεινο Λέσχη Νάουσας.

Η Λέσχη Ποντίων Νάουσας, στις παράλληλες εκδηλώσεις που διοργανώνει στο πλαίσιο του Bazaar βιβλίου, κατάφερε να συγκινήσει το ακροατήριο ανοίγοντας ένα παράθυρο στο παρελθόν και στην ιστορία του γνήσιου αυτού πολυτάλαντου καλλιτέχνη, που σημάδεψε με τη φωνή του την πορεία των προσφύγων μετά τον ξεριζωμό από τις πατρογονικές τους εστίες.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Ηλίας Πετρόπουλος και ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργιάδης. Ο πρώτος αναφέρθηκε στα βιώματά του από τον Χρύσανθο από τα πρώτα παιδικά του χρόνια δίπλα του, ενώ ο δεύτερος αναφέρθηκε στο έργο του Χρύσανθου στην ελληνική δισκογραφία στο πλευρό του Χριστόδουλου Χάλαρη και όχι μόνο.

Στο τέλος της εκδήλωσης ποντιακά τραγούδια ερμήνευσε η αδελφή του Χρύσανθου Ευλαμπία Νικολαΐδου, που εδώ και χρόνια μένει στη Νάουσα.

Εκδηλωσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ15
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
2014
10:00
Ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο του βιβλίου διοργανώνει η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας τους μήνες...