9 Δεκέμβριος 2014, 13:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Δεκέμβριος 2014, 14:11

Εκδήλωση των Ασσυρίων στο Αιγάλεω

  • Εκδήλωση των Ασσυρίων στο Αιγάλεω
    Το μνημείο για την Γενοκτονία των Ασσυρίων στο Αιγάλεω.

Εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αιγάλεω «Γιάννης Ρίτσος» (Δημαρχείου και Κουντουριώτου) διοργανώνει την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014 στις 7 το απόγευμα η Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο κοινωνιολόγος και συγγραφέας Μιχάλης Χαραλαμπίδης με θέμα: «Από τη Γενοκτονία στην Άνοιξη των Λαών της Μικράς Ασίας – Προοπτικές για την αναγνώριση της Ασσυριακής Γενοκτονίας».

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων Κυριάκος Μπατσάρας μιλώντας στο pontos-news.gr απηύθυνε πρόσκληση για ευρεία συμμετοχή στην εκδήλωση. Ο πρόεδρος των Ασσυρίων αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί μέρος της σύγχρονης ιστορίας του Αιγάλεω, της πόλης που υποδέχθηκε και φιλοξενεί κατά κύριο λόγο τους εν Ελλάδι Ασσύριους.

Η Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων θα τιμήσει προσωπικότητες του Αιγάλεω που πρωταγωνίστησαν στην ιστορία της πόλης. Μεταξύ αυτών έναν πρώην αντιδήμαρχο κι έναν δημοτικό σύμβουλο που πρωτοστάτησαν στην δημιουργία έργων κοινωνικής υποδομής. Από τον χώρο του πολιτισμού δύο συγγραφείς που με το βιβλίο τους ανέδειξαν το Μπαρουτάδικο του Αιγάλεω. Κι από τον χώρο του αθλητισμού, την ομάδα σύμβολο της πόλης Α.Ο. Αιγάλεω, έναν παλαίμαχο προπονητή με πλούσια δράση, κι έναν παλαίμαχο ποδοσφαιριστή που έγραψε ιστορία στα ελληνικά γήπεδα.