9 Δεκέμβριος 2014, 13:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Δεκέμβριος 2014, 13:36

Μαθήματα ποντιακής λύρας και χορών στον Σύλλογο Ποντίων Χίου

  • Μαθήματα ποντιακής λύρας και χορών στον Σύλλογο Ποντίων Χίου

Πριν από περίπου έναν χρόνο, οι ποντιακής καταγωγής κάτοικοι της Χίου πήραν την απόφαση να ιδρύσουν στο νησί τους σύλλογο Ποντίων και σε λίγο διάστημα τον δημιούργησαν. Η διατήρηση της ποντιακής ταυτότητας και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ποντίων ήταν από τα ζωτικά ζητούμενα των εμπνευστών του, που σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό γίνεται πράξη όταν ομιλείται η ποντιακή διάλεκτος και όταν ο κόσμος συναντιέται για να χορέψει και να γιορτάσει στους ήχους των ποντιακών οργάνων.

Περισσότεροι από 50 Χιώτες με κοινή καταγωγή, ορμώμενοι από την αγάπη τους για την ποντιακή παράδοση, τους χορούς, τα ήθη και τα έθιμα, κάνουν το σύλλογο σημείο αναφοράς και εκεί ζωντανεύουν την αλησμόνητη πατρίδα τους. Ο ίδιος χώρος θα λειτουργήσει τώρα και ως κύτταρο γνώσης, με τη διδασκαλία μαθημάτων ποντιακών χορών και ποντιακής λύρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Ποντίων Χίου, το τμήμα εκμάθησης ποντιακών χορών θα γίνεται κάθε Τρίτη 20:00-21:00 και τα μαθήματα ποντιακής λύρας κάθε Σάββατο 18:00-19:00, στην αίθουσα «Οίκος Διδασκάλου», οδός Βουνακίου 1.

Για περισσότερες πληροφορίες: 6970 011 437