9 Δεκέμβριος 2014, 11:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Δεκέμβριος 2014, 11:24

Ζήτημα χρόνου η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης

  • Ζήτημα χρόνου η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης
    Φωτογραφία αρχείου της Σμύρνης

Με μια ευχάριστη είδηση στις αποσκευές του επέστρεψε από τη διεθνή έκθεση τουρισμού «Travel Turkey Izmir – Tourism Fair and Conference», στην Τουρκία, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, που δεν είναι άλλη από την απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης.

Ο περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αζίζ Κοτζάογλου και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σμύρνης, Εκρέμ Ντεμιρτάς, όχι μόνο για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και για τη συγκοινωνιακή σύνδεση της συμπρωτεύουσας με την Σμύρνη.

Από τις επαφές του Απόστολου Τζιτζικώστα με τους Τούρκους αξιωματούχους προέκυψε ότι «η έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης θα ξεκινήσει σε λίγους μήνες», εξέλιξη που θα βελτιώσει καθοριστικά τις τουριστικές, επιχειρηματικές και εμπορικές συναλλαγές των δύο πλευρών.

Τον περιφερειάρχη συνόδευε στην έκθεση –στην οποία φέτος συμμετείχαν περισσότεροι από 850 εκθέτες και την επισκέφτηκαν 27.000 επαγγελματίες στον τομέα του τουρισμού από 34 χώρες– ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Αριστοτέλης Θωμόπουλος και επαγγελματίες του τουρισμού από τις επτά περιφερειακές ενότητές της.