9 Δεκέμβριος 2014, 10:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Δεκέμβριος 2014, 11:01

Υπερχειλίσεις χειμάρρων και κλειστοί δρόμοι στη βόρεια Ελλάδα

  • Υπερχειλίσεις χειμάρρων και κλειστοί δρόμοι στη βόρεια Ελλάδα

Η συνεχής βροχόπτωση έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με χαμηλές ταχύτητες. Λόγω υπερχείλισης χειμάρρων κλειστοί παραμένουν τις τελευταίες ώρες επαρχιακοί και δημοτικοί δρόμοι σε ολόκληρο το νομό.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, εκτός από την επαρχιακή οδό που συνδέει το Σχολάρι με τα Λαγκαδίκια, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Λαγκαδά - Ηρακλείου, όπως επίσης στη δημοτική οδό Λαγκαδά - Ασσήρου. Επίσης, εξαιτίας υπερχείλισης του ρέματος που βρίσκεται στην 8η οδό έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη δημοτική οδό από Ταγαράδες προς Θέρμη και λόγω της υπερχείλισης του ρέματος που βρίσκεται στη Θέρμη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη συμβολή των οδών Αεροπορίας και Μ. Αλεξάνδρου.

Στο Γαλλικό ποταμό

Λόγω της υπερχείλισης του Γαλλικού ποταμού, δεν διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στους ακόλουθους δημοτικούς δρόμους: Πεντάλοφος-Βουστάσια, Πεντάλοφος-Φιλαδέλφεια και Σίνδος-Βιολογικός Καθαρισμός. Ακόμη, στο Μελισσουργό έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μελισσουργού - Στανού - Αρναίας Χαλκιδικής.

Διακοπές και στους νομούς Κιλκίς και Χαλκιδικής

Διακοπές κυκλοφορίας υπάρχουν και σε σημεία επαρχιακών δρόμων των νομών Κιλκίς και Χαλκιδικής, όπου τα οχήματα κινούνται από παρακαμπτήριους δρόμους. Τα σημεία αυτά είναι: Στο Κιλκίς, στο 6ο χλμ. επαρχιακής οδού Κιλκίς - Μελανθίου, στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου - Φαναρίου, στην ισόπεδη διάβαση του Γαλλικού ποταμού επί της Επαρχιακής οδού Αργυρούπολης - Σεβαστού και στο 1ο χλμ. της επαρχιακής οδού Μανδρών - Γαλλικού.

Στη Χαλκιδική, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στα σημεία: στο 1ο χλμ. της επαρχιακής οδού Μεταμόρφωσης - Μεταγγιτσίου, στην επαρχιακή οδό Βαρβάρας - Ολυμπιάδας, πριν την κεντρική είσοδο του οικισμού Ολυμπιάδας, στην 1η είσοδο του δημοτικού διαμερίσματος Βραστάμων, στο 1ο χλμ. της επαρχιακής οδού Ορμύλιας - Βατοπεδίου, στο 2ο χλμ. της επαρχιακής οδού Ορμύλιας - Βραστάμων, στο 4ο χλμ. της επαρχιακής οδού Γοματίου - Ιερισσού, στο 3ο χλμ. της επαρχιακής οδού Ν. Ηράκλειας -Ν. Καλλικράτειας, στο 4ο χλμ. επαρχιακής οδού Ν. Καλλικράτειας - Σωζόπολης και στο 2ο χλμ. της επαρχιακής οδού Αγίου Παύλου - Ν. Γωνιάς.