9 Δεκέμβριος 2014, 10:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Δεκέμβριος 2014, 11:03

Ταξίδι στις άγνωστες πτυχές της Μικράς Ασίας και του Πόντου (βίντεο)

  • Ταξίδι στις άγνωστες πτυχές της Μικράς Ασίας και του Πόντου (βίντεο)

Με ένα νοητό ταξίδι μέσα από φωτογραφίες από τη Θράκη, την Κωνσταντινούπολη, τον Πόντο και τη Μικρά Ασία, το νέο ΔΣ του Συλλόγου Ποντίων Αλεξάνδρειας & Περιχώρων καλωσόρισε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου στην πρώτη του εκδήλωση, το περασμένο Σάββατο, με κύριο ομιλητή τον Σάββα Καλεντερίδη.

Ο Σάββας Καλεντερίδης παρουσίασε ένα φωτογραφικό και μουσικό οδοιπορικό στων Ελλήνων τις Κοινότητες της Ανατολής. Πρόβαλλε και σχολίασε περισσότερες από 300 φωτογραφίες, που αποτελούν προσωπική του δουλειά, και ανέπτυξε μια άλλη πολύ σημαντική προσέγγιση στο ζήτημα της ανάδειξης της ελληνικής ιστορίας και του πολιτισμού που βρίσκεται έξω από τα σύνορα της χώρας. Ταυτόχρονα παρουσίασε μια σφαιρική ανάλυση και προσέγγιση των εξελίξεων και των κυρίαρχων εκείνων στοιχείων που καθορίζουν και θα καθορίσουν το σήμερα και το αύριο στον ευαίσθητο χώρο της Μέσης Ανατολής.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ξεδιπλώθηκαν άγνωστες πτυχές από περιοχές της Μικράς Ασίας και του Πόντου, δίνοντας μια άλλη διάσταση στο ζήτημα της αξιοποίησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξάνδρειας, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, ο εκπρόσωπος του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, περιφερειακός σύμβουλος Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Αλεξάνδρειας καθώς και πολλοί εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.

Με πληροφορίες από το verianet.gr